8.12.10

Εδώ τι κάνουμε...

ANEKTIKOTHTA

Ραντικάλ 3-12-2010

H Γερμανία είναι η χώρα με την μικρότερη ανεκτικότητα προς τους μουσουλμάνους.
Εντυπωσιακό αποτέλεσμα εμφάνισε έρευνα σχετικά με την αντιμετώπιση του Ισλάμ στην Ευρώπη. Σύμφωνα με την έρευνα η χώρα με την μικρότερη ανοχή στον Μουσουλμανισμό είναι η Γερμανία.
Ο Ντέτλεφ Πόλλακ καθηγητής του Γερμανικού Πανεπιστημίου του Μούνστερ μετά από έρευνα που έκανε σε Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία και Δανία σχετικά με το Ισλάμ , δήλωσε πως αυτοί που δείχνουν την μικρότερη ανοχή είναι οι Γερμανοί.
………….
Δύο στους τρεις δεν αγαπάνε τους Μουσουλμάνους
Ο Πόλλακ ανέφερε πως ενώ σε Πορτογαλία, Ολλανδία, Γαλλία και Δανία οι γενικές θετικές γνώμες για τους Μουσουλμάνους είναι πάνω από το 50%, το αντίστοιχο ποσοστό στις μεν δυτικές περιοχές της Γερμανόας είναι 34%, ενώ στις ανατολικές περιοχές είναι 26%, και πρόσθεσε πως σε περιοχές όπου υπάρχει μεγαλύτερη επικοινωνία με τους Μουσουλμάνους, υπάρχει λιγότερες προκαταλήψεις και ανησυχίες.

Ο Πόλλακ ανέφερε πως ενώ περίπου το 80% των Γερμανών θέλει να επιδεικνύεται σεβασμός σε όλες τις θρησκείες, μόνο το 50% πιστέυει πως πρέπει να δίνονται ίσα δικαιώματα σε όλες τις θρησκευτικές ομάδες. Ο Πόλλακ ανέφερε πως στις μεν δυτικές περιοχές το 49% και στις δε ανατολικές το 53% των Γερμανών, πιστεύει πως πρέπει να υπάρχουν περιορισμοί στην άσκηση της θρησκευτικής πίστης των μουσουλμάνων
Ο Πολλακ τόνισε πως στις ενώ δυτικές περιοχές το 30% του κόσμου εγκρίνει την κατασκευή του τζαμιού, και στις ανατολικές λιγότερο και από το 20%, στην Δανία αντίστοιχα το ποσοστό είναι πάνω από 50%, στην Γαλλία και Ολλανδία τα δύο τρίτα, και στην Πορτογαλλία τα τρία τέταρτα.
5% αυτοί που πιστεύουν πως το Ισλάμ είναι θρησκεία ανοχής.
Ο Πόλλακ ανέφερε πως το 80% του Γερμανικού λαού πιστεύει πως το Ισλάμ καταπιέζει τις γυναίκες και το 60% πως είναι μια θρησκεία επιρρεπής στη βία, όταν αντίθετα το ποσοστό των Γερμανών που πιστεύουν πως το Ισλάμ είναι μια θρησκεία ανοχής είναι κάτω ακόμα και από 5%. Το ποσοστό αυτό στις άλλες χώρες ανέφερε πως είναι πάνω από 20%.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More