15.1.11

Νέα εξ ανατολών....

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΙΣΧΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ


Χαμπέρτουρκ 12-1-2011

"Εμείς αρκούμε για εμάς¨
Μιλώντας ο πρωθυπουργός Ερντογάν στο αεροπλάνο, ενώ πήγαινε από το Κουβέιτ στο Κατάρ, και εννοώντας τις χώρες του Ισλάμ είπε πως ¨Εμείς αρκούμε για εμάς¨.
Ο πρωθυπουργός Ερντογάν τονίζοντας την σημασία της οικονομικής και πολιτικής αλληλεγγύης του Ισλαμικού κόσμου είπε πως ¨Πρέπει να επιδείξουμε το θάρρος να κάνουμε κοινά βήματα. Στο έδαφος που έχει διαμορφωθεί από τα μέλη του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης, αυτά που παράγουμε, μαζί με αυτά που θα παράξουμε αρκούνε για τον Ισλαμικό κόσμο. Ο Ισλαμικός κόσμος είναι αυτάρκης¨
…………………
Ο πρωθυπουργός είπε τα εξής : Το ποσοστό του Ισλάμ στην παγκόσμια οικονομία είναι 30%. Το γεγονός αυτό πέραν της οικονομικής του διάστασης έχει και πολιτική διάσταση στο σημείο της αλληλεγγύης.
………………………
…………………………..
¨Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥ¨
¨Ως Τουρκία στο επίπεδο των εργολαβιών έχουμε να τους μεταφέρουμε πολλά. Και αυτοί έχουν να μεταφέρουν προς εμάς. Για παράδειγμα το πετρέλαιο. Στο πετρέλαιο είναι πολύ ισχυροί. Ενώ στην τεχνολογία η Τουρκία έχει ισχυρές πλευρές. Μάλιστα εμείς κερδίζουμε πολύ γρήγορα πυρηνική εμπειρία. Στον τομέα της υγείας διαθέτουμε και δυνατά μυαλά και τεχνολογία. Ο τουρισμός δεν είναι μόνο άμμος και ήλιος. Είμαστε πολύ τυχεροί ως προορισμός. Εκπαίδευση, πολιτισμός, υγεία, οροπέδια, συνέδρια… Η Τουρκία διαθέτει πολύ σοβαρή ισχύ. ¨
ΡΕΚΟΡ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
¨Στον τομέα του αυτοκινήτου η Τουρκία έκανε ρεκόρ. Οι πωλήσεις μας το 2009 ήταν 460 χιλιάδες και το 2010 έγιναν 509 χιλιάδες. Οι επιχειρήσεις αυτοκινήτων πλέον επιθυμούνε να παραγάγουν δικές τους μάρκες. Και εμείς τους παράσχουμε κίνητρα. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για ένα 100% εγχώριο αυτοκίνητο. Ανάλογη είναι η κατάσταση στον τομέα της αεροναυπηγικής. Η Τουρκία στην επέτειο 100 χρόνων της, θα παράγει ελικόπτερα, αεροπλάνα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Εδώ πέρα (ο Ισλαμικός κόσμος) αυτά περιμένει από εμάς. Οι επιχειρηματίες μας έχουν μια αποστολή. Δεν θα κόψουν τις επαφές με αυτούς που γνώρισαν εδώ.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More