13.1.11

Δεν μπορεί να κρατήσει το στόμα του κλειστό!

Πότε παραιτείται ένας πολιτικός και πότε οδηγείται στον εισαγγελέα ένας ανώτατος υπηρεσιακός παράγοντας;

 


του Σάββα Καλεντερίδη
Οι αποκαλύψεις του WikiLeaks που αφορούν στα όσα συμπεριέλαβαν στην αναφορά που έδωσαν στον πρέσβη των ΗΠΑ ο κος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ στρατηγός Οικονόμου, απλά είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Ένα κράτος που σέβεται τον εαυτό του, πρώτα και πάνω απ' όλα διασφαλίζει ΘΕΣΜΙΚΑ και οριοθετεί τις σχέσεις των πολιτικών και όλων ανεξαιρέτως των υπηρεσιακών παραγόντων με τις ξένες χώρες, όποιες κιαν είναι αυτές, όσο μεγάλες ή μικρές κιαν είναι.
Χρόνια τώρα που διαρκεί η καλοσχεδιασμένη επιχείρηση διάλυσης του ελληνικού κράτους και της ίδιας της Ελλάδος από τα κάθε είδους κομματόσκυλα, πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες διαγκωνίζονται, για παράδειγμα, για μια έστω και απλή θέση στον κατάλογο των προσκεκλημένων στις δεξιώσεις της πρεσβείας των ΗΠΑ, ενώ ποιος ξέρει σε τί άλλου είδους κινήσεις προβαίνουν, για να λάβουν τον τίτλο του επίτιμου συνομιλητή των παραγόντων της πρεσβείας, όπως οι δυο προαναφερθέντες.
Υπάρχει θέμα, εθνικό και μάλιστα πολύ σοβαρό, με τις σχέσεις ορισμένων πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων με ξένες πρεσβείες και υπηρεσίες, οι οποίες έφθασαν σε σημείο να 'διορίζουν' υπηρεσιακούς  παράγοντες στα ανώτατα κλιμάκια ευαίσθητων υπηρεσιών της χώρας, έστω και αν αυτές θεωρούνται από τον αρμόδιο πολιτικό προϊστάμενο 'άχρηστες' και 'εθνικά επικίνδυνες'.
Αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας, με τις συνομιλίες Χρυσοχοΐδη και Οικονόμου με τον πρέσβη των ΗΠΑ, όπως είπαμε παραπάνω, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.
Και γεγονός είναι οτι οι προαναφερθέντες επέδειξαν αυτή τη συμπεριφορά. η οποία κρίνεται από την κοινή γνώμη και από τους αρμόδιους δικαστικούς παράγοντες, επειδή το πολιτικό σύστημα και οι υπηρεσίες του κράτους είναι θεσμικά απροστάτευτες και κυριολεκτικά διάτρητες και στο έλεος του κάθε πρέσβη και του κάθε σταθμάρχη.
Είπαμε όμως, της οικονομικής, προηγήθηκε η ηθική και η πολιτική χρεωκοπία.
Γι' αυτό, τα κόμματα, οι πολιτικοί και οι υπηρεσιακοί παράγοντες, καλόν είναι να φροντίσουν ΘΕΣΜΙΚΑ για την πολιτική, υπηρεσιακή και ηθική θωράκιση του πολιτικού συστήματος και του κράτους, γιατί οι προσβολές του τύπου "EYP is nothing." It does not serve its mission of protecting Greece and in fact is dangerous to national security because of its many shortcomings", κατατάσσουν την Ελλάδα, τη χώρα που δίδαξε τον πολιτικό πολιτισμό στην ανθρωπότητα, στην πλέον υπανάπτυκτη και πλέον αυτοεξευτελιζόμενη χώρα του κόσμου.
Όσο για τους δυο κυρίους που εξευτέλισαν τη χώρα και τους θεσμούς της Ελληνικής Δημοκρατίας, και τους άλλους, που υπηρετούν σε ευαίσθητες υπηρεσίες και 'πατούν σε δυο βάρκες', ας ρίξουν μια ματιά στον τίτλο της ανάρτησης και ας πράξουν ό,τι τους πει η συνείδησή τους, που αυτή ελπίζουμε είναι κάτι περισσότερο από την ΕΥΠ, που είναι ένα τίποτα.
Αιδώς είναι η μόνη λέξη που μπορεί να πει ο απλός Έλληνας γι' αυτόν τον εξευτελισμό της Ελλάδος.
Αιδώς!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More