13.1.11

Φέρνεις τους τούρκους για να θαυμάζουν το σπίτι που γεννήθηκε ο σφαγέας των Ελλήνων;

Συνάντηση Μπουτάρη με Τούρκο πρόξενο

Για τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη και την Τουρκία, στους τομείς του τουρισμού και της οικονομίας, συζήτησαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη Χουσείν Οσντεμίρ.

Ο πρόξενος της Τουρκίας επισκέφθηκε τον δήμαρχο στο γραφείο του και ο κ. Μπουτάρης επισήμανε ότι στόχος του είναι η αύξηση του αριθμού των Τούρκων που επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη και προγραμματίζει ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο αναμένεται να γίνει τον Φεβρουάριο.

Ο κ. Οσντεμίρ είπε ότι το 2010 επισκέφθηκαν περίπου 27.000 Τούρκοι το σπίτι που γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη (βρίσκεται στον περίβολο του προξενείου). Ο αριθμός αυτός είναι πολλαπλάσιος των επισκεπτών τη δεκαετία του 1990 που κυμαίνονταν γύρω στις 4.000. Ενημέρωσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας θα προχωρήσει σε εργασίες αναστήλωσης στο σπίτι που γεννήθηκε ο Ατατούρκ.

Και από τις δύο πλευρές κοινή ήταν η εκτίμηση ότι η τουριστική κίνηση θα αυξηθεί με την επαναλειτουργία της αεροπορικής σύνδεσης Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη, μετά την απόφαση της τουρκικής αεροπορικής εταιρίας Turkish Airlines (ΤΗΥ) να δρομολογήσει απευθείας πτήσεις ύστερα από διακοπή δέκα ετών.

Σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης γίνονται κρατήσεις από Τούρκους τουρίστες και επαγγελματίες δείχνουν ενδιαφέρον να μάθουν την τουρκική γλώσσα για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους.

Ο πρόξενος πρόσφερε στον δήμαρχο ένα βιβλίο για τα μνημεία του Οθωμανισμού.
Πηγή: www.athina984.gr
Πηγή:www.capital.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More