2.4.11

Παπακωνσταντίνου σε ματιάσανε και δεν σου παέι τίποτα καλά!

Το παρασκήνιο με την αβέβαιη 5η δόση, τι λέει ο Όλι Ρεν
Το παρασκήνιο με την αβέβαιη 5η δόση, τι λέει ο Όλι Ρεν!
Τους κινδύνους και τα ρίσκα της Ελλάδας από το γεγονός ότι "ο λογαριασμός δε βγαίνει" αναλύουν σήμερα τα ΝΕΑ, καθώς αυτή τη στιγμή είναι όλα ανοιχτά: ακόμη και η μη καταβολή της 5ης δόσης...Σύμφωνα με την εφημερίδα, πηγές των Βρυξελλών δεν μπορούν να αποκλείσουν κανένα ενδεχόμενο, ούτε καν αυτό της μη καταβολής της 5ης δόσης του Ιουνίου. Οι πληροφορίες ότι στην Ευρώπη δυσφορούν με το γεγονός ότι επιβαρύνονται απρόβλεπτα όλα τα βασικά δημοσιονομικά μεγέθη ολοένα και πληθαίνουν. Μάλιστα, κοινοτικές πηγές εκτιμούν ότι είναι απρόβλεπτη και ραγδαία η επιδείνωση των δημοσιονομικών μεγεθών, σε σημείο τέτοιο που κάποιοι να τη χαρακτηρίζουν "μη αναστρέψιμη".
Την ίδια ώρα, η τρόικα φαίνεται πως έρχεται στην Ελλάδα με... άγριες διαθέσεις, καθώς η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και στο σημείο μηδέν: δηλαδή στο σημείο που ή θα ξεπεράσει τις σημερινές διαχειριστικές αδυναμίες ή θα τιναχτούν όλα στον αέρα!
Τα τρία πρόσωπα-κλειδιά
Σύμφωνα με το κεντρικό ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ, τα τρία πρόσωπα κλειδιά, από τη στάση των οποίων θα κριθεί εν τέλει και η εκταμίευση ή μη της πέμπτης δόσης, είναι τα εξής:
Γιώργος Παπανδρέου: Προσπαθεί να ξεπεράσει το τεράστιο έλλειμμα συντονισμού που εμφανίζει η κυβέρνησή του, την ώρα που πρέπει να πείσει την τρόικα και τους δανειστές ότι εννοεί στα σοβαρά τη δέσμευσή του για αποκρατικοποιήσεις.
Όλι Ρεν: Ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. είναι βαθιά προβληματισμένος για το πώς αποδίδει η κυβέρνηση, αλλά και για τις επιπτώσεις του Μνημονίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, "σηκώνει τα χέρια μπροστά στην αδυναμία της Αθήνας να αντιμετωπίσει τις δημοσιονομικές δυσκολίες".
Γιώργος Παπακωνσταντίνου: Ο υπουργός Οικονομικών βάλλεται πανταχόθεν ενόψει ανασχηματισμού, την ώρα που δίνει μία τελευταία προσπάθεια να αναδιοργανώσει τις υπηρεσίες του και να τις κάνει να αποδώσουν.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More