29.5.11

Μπράβο στον Ηλία Πολατίδη!

¨ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ¨

Περιοδικό Αζινλίκτσα 28-5-2011

Πραγματοποιήθηκε το 2ο Οικονομικό Φόρουμ της Θράκης (ΤΕF)
Ανάμεσα στις εκδηλώσεις που οργανώθηκαν από το TEF στο διάστημα 26-28 Μαίου ήταν και το φόρουμ που οργανώθηκε στο ξενοδοχείο Θράκη Παλάς. Το συνέδριο αυτό στο οποίο συζητήθηκε η ελληνική οικονομική κρίση και θέματα ανάπτυξης της περιοχής, στηρίχθηκε από τον δήμο Αλεξανδρούπολης.
Τα εγκαίνια του συνεδρίου έκανε η πρόεδρος του TEF Κατερίνα Καραγιάννη, ενώ μετείχαν ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Άρης Γιαννακίδης, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, και δίπλα στους άλλους αυτοδιοικητικούς ήταν ο Γερμανός πρόξενος από τη Θεσσαλονίκη Χόισερ-Ομπερμάγιερ και ο πρόξενος της TC στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς

Στο συνέδριο έκαναν από μια ομιλία οι Γιώργος Ζαβός-νομικός σύμβουλος στην νομική υπηρεσία της Ε.Ε., Πάσχος Μανδραβέλης-δημοσιογράφος, το μέλος του Δ.Σ. και Γενικός Διευθυντής του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Μάρτιν Κναπ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Πέτροβιτς, ο ειδικός σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών Βασίλειος Σιοκορέλης, η δημοσιογράφος Άντα Σιμανίδη, ο Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υποθέσεων της Εθνικής Τράπεζας Μαζαράκης Χαράλαμπος, ο βουλευτής Σερρών του ΛΑΟΣ  Ηλία Πολατίδης και ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Στο συνέδριο τέθηκε η οικονομική κρίση της Ελλάδας, οι εξελίξεις που επέφερε, ενώ έγιναν και προτάσεις ανάπτυξης της χώρας και της περιοχής.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ είπε πως ¨Το τουρκικό προξενείο πρέπει να κλείσει¨
Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Ηλίας Πολατίδης αναφερόμενος στην αντανάκλαση της οικονομικής κρίσης στην περιοχή, υποστήριξε ότι το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή πρέπει να φύγει για οικονομικούς λόγους. Είπε πως το Τουρκικό προξενείο αποτελεί εμπόδιο στην ανάπτυξη της Θράκης και της μουσουλμανικής κοινωνίας.
Ευρισκόμενος στην αίθουσα ο Τούρκος πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς χρησιμοποιώντας το δικαίωμα να απαντήσει, είπε πως το προξενείο της TC στην Κομοτηνή βρίσκεται εκεί στη βάση της συνθήκης της Λοζάννης καθώς και άλλων διμερών και πολυμερών συμφωνιών και ότι διεξάγει τις δραστηριότητες του στα πλαίσια των διεθνών νόμων.
Ο Σάρνιτς ανέφερε ότι μια από τις προτεραιότητες του προξενείου είναι η διασυνοριακή συνεργασία Ελλάδας και Τουρκίας η οποία συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας, συνεχάρη τους οργανωτές του συνεδρίου και είπε ότι επιθυμεί να συνεχιστούνε αυτά τα οικονομικά συνέδρια που περιλαμβάνουν χώρες με κοινά σύνορα.
Επίσης ο πρόξενος Σάρνιτς, κατά την επίσκεψη του στην Αλεξανδρούπολη έκανε το ναμάζι της Παρασκευής στο κεντρικό τζαμί της Αλεξανδρούπολης και αργότερα συναντήθηκε με τον ιμάμη Εμίν Σερίφ και με πιστούς που ήταν στο τζαμί.
Σχόλιο : Μπράβο στον Ηλία Πολατίδη ! Μπράβο και πάλι μπράβο. Θα είχε χρόνια να ακούσει κάτι τέτοιο κατάμουτρα ο Οθωμανός πρέσβης…


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More