29.5.11

Ποιός θα ενημερώσει σοβαρά τους Έλληνες τι ακριβώς συμβαίνει;

Από τον νομισματικό πόλεμο στον πόλεμο νεύρων . . .



Δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, σύμφωνα με το οποίο στην έκθεση της τρόικας, που αναμένεται να παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα, διαπιστώνεται πως η Ελλάδα δεν έχει πετύχει κανέναν από τους δημοσιονομικούς της στόχους, διαψεύδει σήμερα το ΔΝΤ
«Οι πρόσφατες αναφορές στα μέσα ενημέρωσης που ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν τις διαπιστώσεις της έκθεσης είναι αναληθείς. Οι συνομιλίες μας με τις αρχές συνεχίζονται, γίνεται πρόοδος και αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα».
«Εμείς οι Ευρωπαίοι θέτουμε τους ίδιους όρους όπως και το ΔΝΤ», λέει ο αρμόδιος επίτροπος Όλι Ρεν σε συνέντευξή του στο περιοδικό που κυκλοφορεί αύριο Δευτέρα. Ο κ. Ρεν συμπληρώνει ότι «για την επόμενη δόση θα αποφασίσουμε μετά την έκθεση της τρόικας», ενώ τονίζει ότι «η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κλιμάκιο της τρόικας προειδοποιεί ότι οι αποκλίσεις από την εφαρμογή του προγράμματος θα έχουν «μοιραίες συνέπειες» με νέα πλήγματα στην πιστοληπτική φερεγγυότητα της χώρας. Έτσι θα καταστεί αδύνατο για την Ελλάδα να δανειστεί 25 δισ. ευρώ.
Πάντως, σε κατηγορηματική διάψευση του νέου σεναρίου προχώρησε το βράδυ του Σαββάτου και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υπογραμμίζοντας πως όσα αναφέρονται «δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα, για έναν πολύ απλό λόγο, έκθεση ακόμα δεν υπάρχει».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More