20.9.11

Τι θέλει να πει πάλι ο πρόεδρος;

Κίνδυνο ανεξέλεγκτης κοινωνικής αναταραχής από τα νέα μέτρα βλέπει ο ΛΑ.Ο.Σ.!


  
Κίνδυνο ανεξέλεγκτης κοινωνικής αναταραχής βλέπει ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος κατέθεσε σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου. Ο κ. Καρατζαφέρης, σημειώνει πως «οι διαρκείς περικοπές μισθών, η αύξηση της ανεργίας, τα απανωτά ‘χαράτσια’ οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τον ελληνικό λαό σε απόγνωση, που μπορεί να μετατραπεί σε κοινωνική αναταραχή, την οποία μάλιστα, ετοιμάζονται να υποδαυλίσουν οργανωμένοι φορείς της Πολιτείας».
Στο πλαίσιο αυτό, ρωτά τον κ. Παπανδρέου πως θα αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο ενός «πιθανού διχασμού της ελληνικής κοινωνίας ή ακόμα και εμφύλιας συρράξεως».
Αναλυτικά, η ερώτηση του κ. Καρατζαφέρη, αναφέρει:
«Η κατάσταση της οικονομίας είναι κάτι περισσότερο από τραγική. Οι διαρκείς περικοπές μισθών, η αύξηση της ανεργίας, τα απανωτά ‘χαράτσια’ οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τον ελληνικό λαό σε απόγνωση, που μπορεί να μετατραπεί σε κοινωνική αναταραχή, την οποία μάλιστα, ετοιμάζονται να υποδαυλίσουν οργανωμένοι φορείς της Πολιτείας. Όταν διατυπώνονται δημοσίως, είτε σε ανοιχτές συγκεντρώσεις ή από την τηλεόραση, προτροπές για μαζική αντίδραση απέναντι στη νομιμότητα, ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι τέτοιες δηλώσεις μπορεί να χρησιμοποιηθούν για ανεξέλεγκτη ‘επαναστατική γυμναστική’.
Ερωτάσθε:
1. Έχετε υπόψιν σας τέτοιες προπαρασκευαστικές ενέργειες;
2. Πώς σκέπτεστε να αντιμετωπίσετε το ενδεχόμενο ενός πιθανού διχασμού της ελληνικής κοινωνίας ή ακόμα και εμφύλιας συρράξεως, δεδομένης της πολιτικής πρακτικής σας που οδηγεί τη μία κοινωνική τάξη απέναντι στην άλλη;».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More