8.1.12

Πως αλλάζουν οι καιροί.

Ο αποδιοπομπαίος τράγος.

papandreouΠως αλλάζουν οι καιροί. Ένας πρώην πρωθυπουργός ο κ. Γ Παπανδρέου ο οποίος ήλθε στην εξουσία με μεγάλη πλειοψηφία, σήμερα όλοι αυτοί οι οποίοι όρθιοι από τα έδρανα της βουλής τον καταχειροκροτούσαν, αυτόν και τους κηπουρούς του, για το καταστροφικό τους έργο σε βάρος της πατρίδας και του λαού, είναι οι ίδιοι καθώς επίσης και οι υπουργοί του οι οποίοι τον λοιδορούν και τον θεωρούν αποδιοπομπαίο τράγο κατά το κοινώς λεγόμενο. Του ζητούν όχι μόνο να φύγει από την ηγεσία του κόμματος, αλλά να μην ξαναθέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, και κατ' επέκταση να μη ηγηθεί του προεκλογικού αγώνα στις επόμενες εκλογές. Αφού από την πρωθυπουργία λόγω της ανικανότητάς του ιδίου και των συνεργατών του, έφυγε κακήν κακώς για δεύτερη φορά, ( την πρώτη ανακάλεσε την παραίτηση του) προσπαθούν τώρα οι κηπουροί του αλλά και οι πρώην υπουργοί του να σωθούν από την εκλογική καταιγίδα, από το εκλογικό καταστροφικό τσουνάμι που τους περιμένει στις επόμενες εκλογές. Και έτσι τώρα ο σώζων εαυτόν σωθείτο.
Προσπαθούν λοιπόν τώρα όλοι αυτοί, τα πρωτοκλασάτα στελέχη και νυν υπουργοί, οι οποίοι χρεοκόπησαν τον Ελληνικό λαό και οι οποίοι μέχρι πρότινος δεν σήκωναν μύγα στο σπαθί τους, να διασωθούν, ρίχνοντας όλο το καταστροφικό έργο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στον αρχηγό τους και πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, ( δηλώσεις Χρυσοχοϊδη για τις οποίες θα αναφερθούμε παρακάτω). Πάντως στο ΠΑΣΟΚ οι διεργασίες για την αλλαγή ηγεσίας έχουν ξεκινήσει, αλλά η κοινωνία είναι παντελώς αδιάφορη εάν ο κ. Παπανδρέου υπερισχύσει ή χάσει στο εσωτερικό πολιτικό παιγνίδι που παίζεται για την ηγεσία του κόμματος. Ο λαός είναι παγερά αδιάφορος όχι μόνο ποιος θα ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, αλλά και για το μέλλον αυτού του κόμματος αφού στις επερχόμενες εκλογές είναι βέβαιο ότι θα καταποντισθεί. Ο λαός αδιαφορεί πλήρως και για την τύχη των στελεχών του ΠΑΣΟΚ τα οποία μπορεί να μην έχουν πολιτικό μέλλον, έχουν φροντίσει όμως να τακτοποιήσουν τα οικονομικά τους πάρα πολύ καλά σε βάρος του Ελληνικού λαού.
Αυτοί οι οποίοι ρήμαξαν την Ελλάδα και εξαθλίωσαν τον Ελληνικό λαό, ζητούν τώρα να επανέλθουν διεκδικώντας την αρχηγία του κόμματος της συμφοράς, μήπως και κατορθώσουν και ξεφύγουν από την μήνη του λαού. Θέλουν να εκλεγούν πρωθυπουργοί ώστε να μπορέσουν να διασωθούν από αυτά που τους ετοιμάζει ο λαός. Όμως θέλουν να ξεχάσουν τώρα το γεγονός, ότι και αυτοί όρθιοι από τα υπουργικά έδρανα όχι μόνο χειροκροτούσαν αλλά έδιναν και συγχαρητήρια στον τότε πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου όταν ανακοίνωνε την λεηλασία των εισοδημάτων του λαού και παρέδιδε την πατρίδα μας σιδηροδέσμια σε ξένα κέντρα αποφάσεων. Δίχως να έχουν τύψεις συνειδήσεως αλαζόνες και προκλητικοί εξήγγειλαν μέτρα κατά του λαού και έστελνα εναντίον του τα ΜΑΤ για να αντιμετωπίσουν τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες του. Όλα όμως έχουν ένα τέλος. Και το τέλος τους πλησιάσει. Τώρα προσπαθούν να διασωθούν φορτώνοντας τα πάντα στον αποδιοπομπαίο τράγο της πολιτικής Γ. Παπανδρέου.
Έτσι λοιπόν οι αυριανοί αρχηγοί του κόμματος της πράσινης ακρίδας και ίσως και πρωθυπουργοί, αυτοί έτσι μπορεί να πιστεύουν, ο λαός όμως τους στέλνει χαιρετίσματα και τους στέλνει το μήνυμα με αυτό το πλευρό να κοιμούνται. Βέβαια τα μηνύματα τα εισπράττουν καθημερινά, και κάθε φορά που εμφανίζονται σε εκδηλώσεις και γιορτές, όπως πρόσφατα κατά την εορτή των Θεοφανίων. Ο λαός τους περιμένει να εμφανισθούν μπροστά του και να ζητήσουν την ψήφο του. Και τότε αντί για φηφαλάκια θα εισπράξουν ζαρζαβατικά και ότι μπορεί ο καθένας να τους πετάξει. Γι' αυτό άλλωστε τον λόγο προσπαθούν να απομακρύνουν τις εκλογές μήπως και μπορέσουν να διασωθούν. Μήπως και ο λαός ξεχάσει τα μέτρα που έλαβαν εναντίον του. Άλλωστε η πλειοψηφία από αυτούς όχι βουλή δεν θα δει αλλά ούτε την ψήφο τους δεν θα βρουν.
Αλλά για να επανέλθουμε. Άρχισαν λοιπόν οι πρωτοκλασάτοι τις δηλώσεις μήπως και μπορέσουν κατά κάποιο τρόπο να εξευμενίσουν τον λαό. Ο κ. Χρυσοχοϊδης δήλωνε ότι: «Ως κυβέρνηση έχουμε κάνει σημαντικά βήματα, έχουμε εξασφαλίσει την διάσωση της χώρας»28/3/11. Τώρα θυμήθηκε ότι: «Έχουμε ευθύνη. Έπρεπε να είχαμε αποφύγει το μνημόνιο»19/12/11. Ο κ. Λοβέρδος δήλωνε ότι: «Εμείς με το έργο μας βγάλαμε τη χώρα απ' όλα αυτά. Δίνουμε μάχη προόδου»12/12/10. Πρόσφατα δήλωσε ότι: « Απέτυχε η κυβέρνηση Παπανδρέου»18/12/11. Και ο μέγας οικονομολόγος και συνταγματολόγος κ. Βενιζέλος που έκανε το σύνταγμα κουρελόχαρτο με τα χαράτσια που επέβαλε στον λαό δήλωνε ότι: «Το μνημόνιο είναι αναγκαίο για την ανασυγκρότηση του κράτους και της οικονομίας»15/5/10. Τώρα όμως που πλησιάζει η ετυμηγορία του λαού θυμήθηκε ότι: «Το DNA του μνημονίου μας οδηγεί σε αδιέξοδο»12/12/11. Αυτά δήλωναν οι πολιτικές μαριονέτες που τώρα θέλουν να μας κυβερνήσουν και από την θέση του πρωθυπουργού.
Αυτά περί αυτών. Αλλά να έλθουμε τώρα στον μέγα κυβερνήτη τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου. Ο Ελληνικός λαός για ακόμη μία φορά εξαπατήθηκε από ένα λαοπλάνο και τσαρλατάνο της πολιτικής. Ο Γ. Α. Παπανδρέου κατάφερε να φέρει την Ελλάδα σε χειρότερο σημείο από αυτό της δεκαετίας 1940 - 1950. Αποτυχημένος και προ των μεγάλων ευθυνών του, κοίταξε να λακίσει αφού πλέον διαπίστωσε το μέγα καταστροφικό του έργο σε βάρος του λαού και της πατρίδας .Και όλο αυτό το καταστροφικό του έργο να εξακολουθεί το θεωρεί πατριωτικό του καθήκον. Ο κ. Παπανδρέου τελειώνει ως πολιτικός και είμαστε περίεργοι να δούμε από εδώ και πέρα με τι θα ασχοληθεί. Στο τελευταίο πολιτικό συμβούλιο που συνεκάλεσε, ουσιαστικά, οι μέχρι πρότινος χειροκροτητές του αποφάσισαν να τελειώνουν με τη οικογενειοκρατία στο ΠΑΣΟΚ, και την ελέω ονόματος αρχηγία και πρωθυπουργία. Αναμένονται εξελίξεις. Εμείς θα περιμένουμε να δούμε πως εξελιχθεί η κατάστασης. Ο κ. Παπανδρέου βρέθηκε αντιμέτωπος με τα κορυφαία στελέχη του που απαίτησαν να δρομολογηθούν διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος ο οποίος θα ηγηθεί και του προεκλογικού αγώνα..
Ο κ. Παπανδρέου αντιπρότεινε προς το πολιτικό συμβούλιο ένα σύστημα διαρχίας. Ο κ. Παπανδρέου θέλει να ασκεί ένα είδος μόνιμης ηγεσίας ώστε να βρίσκεται πάντα πίσω από τον αρχηγό για να διαφυλάττει τις αρχές και τις αξίες του κόμματος, τρομάρα του. Έτσι λοιπόν προκειμένου να περισώσει ότι είναι δυνατόν να περισωθεί για την υστεροφημία του, άρχισε τα γνωστά του φληναφήματα. Δεν φταίει αυτός που αναγκάσθηκε να παραιτηθεί, αλλά φταίνε οι υπουργοί του. Φταίνε τα ΜΜΕ που τον πολέμησαν. Φταίνε τα συμφέροντα στα οποία δεν υπέκυψε. Φταίνε οι ηγέτες της ΕΕ οι οποίοι δεν τον καταλάβαιναν. Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό τι δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Σαρκοζί για τον Γ. Παπανδρέου μετά την φαεινή ιδέα που είχε για το δημοψήφισμα. Αφού τα συμφώνησε όλα με τους Ευρωπαίους θέλησε εκ των υστέρων να εξαπατήσει και τον λαό. Είπε λοιπόν ο Σαρκοζί ο φίλος του: «Ο Παπανδρέου είναι μ@λ@@@ς, ένας πραγματικός μ@λ@@@ς. Μας τίναξε στον αέρα το G20... Πήγε και ανακοίνωσε ένα δημοψήφισμα, χωρίς να μας ενημερώσει. Ήταν μια πισώπλατη μαχαιριά. Το απόλυτο σκάνδαλο. Και ύστερα από όλα αυτά, τώρα, πρέπει να τον ευχαριστήσω κιόλας».
Να λοιπόν σε τι υπόληψη έχουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες την πολιτική μας ηγεσία και τους Έλληνες. Εκεί μας κατάντησε ο κοινοβουλευτισμός τους και η μεταπολιτευτική δημοκρατία τους. Φυσικά ο Ελληνικός λαός τους έχει γραμμένους όλους αυτούς, αλλά οι πολιτικάντηδες και οι μανδαρίνοι τους, κατάφεραν ακόμη και για να αναπνέουμε θα πρέπει να μας το επιτρέπει η ΕΕ. Οι πολιτικοί αυτής της χώρας βύθισαν την Ελλάδα στη διαφθορά, έπνιξαν την ελληνική οικονομία στα χρέη. Διέσυραν το όνομα της χώρας μας διεθνώς, μετέτρεψαν τη χρηματοδότηση της ΕΕ σε πρωθυπουργικές βίλλες, διέλυσαν την ελληνική κοινωνία, ισοπέδωσαν τις εργασιακές σχέσεις και καταδίκασαν μια ολόκληρη γενιά στην ανεργία ή στη φυγή στο εξωτερικό! Οι πρωταγωνιστές των σκανδάλων της SIEMENS, του Βατοπεδίου, του Χρηματιστηρίου και δεκάδων άλλων σκανδάλων, εξακολουθούν να παραμένουν ατιμώρητοι. Για όλα αυτά φταίει το κόμμα της πράσινης συμφοράς, και οι εκάστοτε ηγέτες του οι οποίοι κυβέρνησαν την χώρα. Την χαριστική βολή όμως την έδωσε ο πολιτικά παντελώς ανίκανος Γ. Παπανδρέου καταστρέφοντας τα πάντα. Τώρα όλοι ρίχνουν τις ευθύνες σε αυτόν και στην ανικανότητα του. Τον θεωρούν κατά το κοινώς λεγόμενο τον αποδιοπομπαίο τράγο του κινήματος. Ας πρόσεχαν και αυτοί και εμείς ο λαός που πιστεύει κάθε φορά λαοπλάνους πολιτικούς. Το πολιτικό τους τέλος πλησιάζει. Την μόνη λύση σωτηρίας της πατρίδας μόνο το Εθνικό κράτος μπορεί να την δώσει. Ας το αναζητήσουμε πριν είναι πολύ αργά για όλους μας.
Νίκος Παπαγεωργίου


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More