19.5.12

Η ΓΕΝΕΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ!

ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εκδηλώσεις Π.Ο.Ε.
19 Μαΐου - Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού

90 Χρόνια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και τον ξεριζωμό ο Ποντιακός Ελληνισμός συσπειρωμένος ενωτικά στις τάξεις της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος προετοιμάζεται πυρετωδώς σε όλη την χώρα να τιμήσει την ιερή μνήμη των 353.000 αθώων θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Φέτος η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος διοργανώνει δύο μεγάλες Πανελλαδικές Συγκετρώσεις:

Θεσσαλονίκη. Σάββατο 19 Μαΐου 2012, Ώρα 19.00 στην Πλατεία Αγίας Σοφίας,
με κεντρικό ομιλητή τον Ελληνοαμερικανό Βουλευτή Θωμά Κατσιαντώνη

Αθήνα. Σάββατο 19 Μαΐου 2012, Ώρα 18.30 στο μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη,
με κεντρικό ομιλητή τον Στρατηγικό Σύμβουλο Νίκο Λυγερό.

Ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Καθηγητής Ιατρικής Γιώργος Παρχαρίδης τόνισε την ανάγκη ενεργοποίησης του πολιτικού κόσμου της χώρας προς την κατεύθυνση της Διεθνοποίησης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από ξένα Κοινοβούλια και Διεθνείς Οργανισμούς, καθώς τα τελευταία χρόνια υπήρξαν σημαντικά βήματα με την αναγνώριση από το Σουηδικό Κοινοβούλιο τον Μάρτιο 2010 και από Πολιτείες των Η.Π.Α και της Αυστραλίας. Για την ενίσχυση αυτών των προσπαθειών η Π.Ο.Ε. σε αγαστή συνεργασία με τις αδελφές ομοσπονδίες του Απόδημου Ελληνισμού προχώρησε στην εφαρμογή μιας νέας στρατηγικής τακτικής μαζί με τους Αρμενίους και Ασσυρίους προτάσσοντας ένα νέο διεθνές μήνυμα: Τρεις Γενοκτονίες – Μία στρατηγική, που αποτυπώνει με σαφήνεια το πλαίσιο διεκδίκησης όλων των εθνικοτοπικών χριστιανικών ομάδων που υπέστησαν τις συνέπειες της πολιτικής εθνοκάθαρσης από την Οθωμανική και Κεμαλική διοίκηση κατά τα έτη 1914-1923.

Εις ό,τι αφορά το εσωτερικό η Π.Ο.Ε. έδωσε ένα τίμιο και πάνω από κομματικές γραμμές αγώνα για την αποδοχή εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας του νέου εγχειριδίου ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού της συγγραφικής ομάδας Κολιόπουλου-Μιχαηλίδη το οποίο ρητά αναφέρεται στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου καθώς και στο ζήτημα των Κρυπτοχριστιανών.

Η Π.Ο.Ε. αισθάνεται απολύτως δικαιωμένη για την τελική επιλογή του Υπουργού Παιδείας να εισαχθεί τελικά από την νέα σχολική χρονιά το νέο σχολικό εγχειρίδιο στην ΣΤ΄ Δημοτικού των σχολείων όλης της χώρας.

Τέλος ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε. Γιώργος Παρχαρίδης αναφερόμενος στην απειλή επιβολής προστίμων από τον Δήμο Θεσσαλονίκης για «παράνομη κατάληψη του χώρου της Πλατείας Αγίας Σοφίας» – καθώς ο ίδιος με απόφασή του θεώρησε προσχηματικά σωστό να μην δοθεί άδεια στην Π.Ο.Ε. – δήλωσε ότι «οι Πλατείες ανήκουν στον λαό, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος είναι η λαϊκή έκφραση των 400 σωματείων μελών της σε όλο τον ελλαδικό χώρο και τιμώντας την ιστορία των διεκδικητικών αγώνων των τελευταίων 20 ετών θα είμαστε παρόντες στο προσκλητήριο της Μνήμης μαζί με τον λαό κατ’ εντολή του και συλλογική απόφασή του. Τα διοικητικά μέτρα, τα πρόστιμα και απειλές μηνύσεων που ανήκουν στην λογική άλλων εποχών που ο ελληνικός λαός τελεσίδικα έχει απορρίψει και καταδικάσει ιστορικά, δεν πτοούν ούτε σταματούν την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος που εκπροσωπεί αυθεντικά, πατριωτικά, δημοκρατικά, ενωτικά, συλλογικά όλον τον Ποντιακό Ελληνισμό απ’ άκρου σ’ άκρου της χώρας.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Παρχαρίδης
Καθηγητής Καρδιολογίας


ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Λ. ΝΙΚΗΣ 1, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τ.Κ. 54624
ΤΗΛ: 2310227822
FAX: 2310227213
www.poe.org.gr
info@poe.org.gr

Τη Γενοκτονία των Ποντίων τιμά ο Δήμος Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη

Εκδήλωση αφιερωμένη στη Γενοκτονία των Ποντίων διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη το Σάββατο 19 Μαΐου 2012 στο Πάρκο Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού, οικισμός Σταματάκη στις 7.00 το απόγευμα. Για τη Γενοκτονία των Ποντίων θα μιλήσει η ιστορικός –φιλόλογος Αρχοντία Παπαδοπούλου και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τη χορωδία των ΚΑΠΗ και το χορευτικό τμήμα Ενηλίκων της Δημοτικής Ενότητας Ρέντη.

Ο Δήμαρχος της πόλης Γιώργος Ιωακειμίδης υπογραμμίζει: «Ιδιαίτερα συγκινητική είναι η σημερινή μέρα για μένα αν αναλογιστεί κανείς ότι προέρχομαι από μια οικογένεια που έζησε τον ξεριζωμό από τον Πόντο. Σήμερα θρηνούμε και θυμόμαστε τη δολοφονία 353.000 Ελλήνων του Πόντου και τον ξεριζωμό από την πατρώα γη άλλων 500.000 από τις στρατιωτικές δυνάμεις του τουρκικού κράτους. Συγκεντρωθήκαμε εδώ στο Πάρκο Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού για να διασώσουμε τη μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Ας μην ξεχνάμε ότι για 28 αιώνες ο ποντιακός πολιτισμός άνθισε και σημείωσε σημαντικά επιτεύγματα στο τομέα της επιστήμης. Η Γενοκτονία του αποτελεί έγκλημα, μια κτηνωδία απέναντι σε έναν πολιτισμό που είχε παναθρώπινη εμβέλεια. Ο ξεριζωμός του Ελληνισμού από τον Πόντο έγινε με απαγχονισμούς, βιασμούς και πυρπολήσεις. Με την παρουσία μας τιμούμε τη μνήμη του μαρτυρικού ποντιακού Ελληνισμού και δηλώνουμε αποφασισμένοι την ανάγκη να διασώσουμε τον πολιτισμό που ενσάρκωνε».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More