5.2.10

Πάλι παραμύθι πουλάνε .......


Δείτε ποιά βασικά σημεία του προσχεδίου άλλαξε η κυβέρνηση πριν το καταθέσει στη Βουλή.
Σε σημαντικές αλλαγές προχωράει η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση των μεταναστών.

Κι αυτό για να κάμψει τις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έχουν εκφραστεί από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά.

Πληροφορίες αναφέρουν οτι στο νέο σχέδιο που θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή, θα προβλέπει οτι οι ενήλικες μετανάστες που θα δικαιούνται την ελληνική ιθαγένεια θα είναι αυτοί και μόνο αυτοί που έχουν οριστική άδεια παραμονής αποκλείοντας έτσι εκείνους που ζητούν πολιτικό άσυλο.
Επίσης, είναι πολύ πιθανό να αυξηθούν σε περισσότερα από 5 τα χρόνια νόμιμης παραμονής.

Οσον αφορά τα παιδιά των ενηλίκων μεταναστών θα τους χορηγείται η ελληνική ιθαγένεια υπο την προϋποθεση οτι θα έχουν πάει έξι χρόνια σε ελληνικό σχολείο (από 3 που προβλεπόταν), αλλά η ιθαγένεια θα τους δίνεται και πριν από τα 18 τους χρόνια.

Το θέμα συζητήθηκε και στη συνάντηση που είχαν σήμερα ο Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση.

Επίσης ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Ιερά Σύνοδος μετά τις αντιδράσεις που είχαν εκφραστεί μεμονωμένα από Μητροπολίτες.

Όπως αναφέρεται, ο νόμος περί ιθαγένειας δεν ταυτίζεται απόλυτα με το μεταναστευτικό πρόβλημα. Γι' αυτό, τονίζεται, «η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να μελετήσει επισταμένως τις προϋποθέσεις, βάσει των οποίων θα χορηγείται η ελληνική ιθαγένεια».

«Συγχρόνως όμως», επισημαίνεται, «πρέπει να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα το μεταναστευτικό πρόβλημα, βάσει της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας, αλλά και της ευαισθησίας και της ιδιαιτερότητος ορισμένων περιοχών της Πατρίδος μας, και τις ενδεχόμενες κοινωνικές επιπτώσεις στο σύνολο του πληθυσμού».
.http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/02/ektakto.html


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More