5.2.10

Οι τούρκοι της Θράκης ...Τι κάνει αυτό το κράτος;;;;

 

 

Οι «Τούρκοι» της Θράκης ζήτησαν βοήθεια από τον Ερντογάν



Sabah
(4/2/2010)


Ο πρωθυπουργός Ερντογάν δέχθηκε στην Προεδρία της Κυβέρνησης αντιπροσωπεία της ‘’τουρκικής’’ μειονότητας της δυτικής Θράκης μεταξύ των οποίων ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ και ο μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ.

Η αντιπροσωπεία ανέφερε στον πρωθυπουργό τα προβλήματα των ‘’Τούρκων’’ της δυτικής Θράκης και ζήτησε τη βοήθειά του για τους 64.000 ‘’Τούρκους’’ που έγιναν έκπτωτοι της ελληνικής ιθαγενείας, διατυπώνοντας το αίτημα για βοήθεια να επανακτήσουν την ιθαγένειά τους.

Στη συνέχεια εξήγησαν στον πρωθυπουργό ότι η Ελλάδα δεν επιτρέπει να χρησιμοποιούν την ονομασία ‘’Τούρκοι’’ παρά την απόφαση του ΕΔΑΔ το 2008. Όταν υπενθυμίστηκε στον πρωουπουργό Ερντογάν ότι τα διπλώματα που αποκτώνται από την Ελλάδα δεν ισχύουν στην Τουρκία, εκείνος είπε πως έδωσε οδηγίες στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας για να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες σχετικά με το θέμα.

Κατά τη συνάντηση δόθηκαν πληροφορίες από τον Υπουργό Επικρατείας Φαρούκ Τσελίκ στην επιτροπή της δυτικής Θράκης, σχετικά με τη Δ/νση «Τούρκοι του Εξωτερικού και Συγγενικές Κοινωνίες» και διαβιβάστηκαν αιτήματα για επενδύσεις Τούρκων επιχειρηματιών στη δυτική Θράκη.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More