5.2.10

Ο αστυνομικός της γειτονιάς ......

Ενίσχυση του θεσμού του «Αστυνομικού της Γειτονιάς»


Την ενίσχυση του θεσμού του «Αστυνομικού της Γειτονιάς» με την εφαρμογή ενός νέου μέτρου αστυνόμευσης, κατά το οποίο ο αστυνομικός ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα περνάει από τα σπίτια όλων των πολιτών, προανήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Σε δηλώσεις του ύστερα από σύσκεψη με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ο υπουργός διαπίστωσε ότι το....
.

.... έγκλημα «έχει θεριέψει» τα τελευταία χρόνια και γι’ αυτό η ΕΛΑΣ θα οργανώσει τις δυνάμεις της, ώστε να αντιμετωπίσει τις νέες συνθήκες.

«Μοναδική αξία για μας είναι να αισθάνεται ο πολίτης ασφαλής», δήλωσε, επισημαίνοντας ότι αυτό που ζήτησε από τους αστυνομικούς είναι να επιδείξουν νέο φρόνημα και τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων.

«Εκείνο που έχει σημασία είναι να πατάξουμε την ανομία, που ταλαιπωρεί τους πολίτες, μέσα σε καθεστώς σεβασμού της ανθρώπινης υπόστασης και σεβασμού στους νόμους και το Σύνταγμα», υπογράμμισε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο, με την οικονομική κρίση, που μαστίζει τη χώρα, απαιτείται να εξασφαλίσουμε τουλάχιστον την ασφάλεια των πολιτών, το αίσθημα της ασφάλειας και το καθεστώς κοινωνικής ειρήνης».

Τόνισε ακόμη την ανάγκη διαμόρφωσης μίας νέας σχέσης αστυνομίας και πολιτών, που θα περνάει μέσα από την αποτελεσματικότητα, τη δημοκρατική συμπεριφορά, τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες.

Αναφερόμενος στην αθλητική βία, ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι έχει δώσει συγκεκριμένες εντολές και κατευθύνσεις στους επικεφαλής αξιωματικούς, έτσι ώστε «να είναι αυστηροί -μέσα από σωστό σχεδιασμό- σε όποια φαινόμενα εκδηλώνονται, τα οποία δημιουργούν την εντύπωση μιας μεγάλης αταξίας».

Σε ερώτηση για το ασφαλιστικό των ενστόλων, διαβίβασε τη διαβεβαίωση, που του έδωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέας Λοβέρδος, ότι «δεν τίθεται ζήτημα να ανοίξει το ασφαλιστικό των ενστόλων» κι ότι «δεν θίγονται ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα». Εκτίμησε δε, ότι οι αθρόες αιτήσεις παραιτήσεων, που παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα από πλευράς ενστόλων, κάνουν κακό στο Σώμα και παράλληλα αδικούν τους ίδιους, που χάνουν μεγάλες αποζημιώσεις και ποσοστά των συντάξεών τους.
Σχετικά με τον αστυνομικό της γειτονιάς θα αναφερθούμε με σχετικό σημείωμα μας πολύ σύντομα .
Νίκος Αγαπηνός .


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More