10.6.10

Πουλήστετα όλα στους τούρκους ανθέλληνες...


Τουρκική "επίθεση" για επενδύσεις στη Χίο - Eνόχλησε ξανά ο πίνακας του Ντελακρουά.

Προς αναζήτηση στέγασης Τουρκικών επιχειρήσεων στο νησί πραγματοποίησαν "ανιχνευτική" αποστολή αποτελούμενη απο Τούρκους επιχειρηματίες που επισκέφθηκαν το νησί της Χίου. 
Σύμφωνα με πληροφορίες που έφθασαν στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ οι Τούρκοι επενδυτές περιηγήθηκαν σε εμπορικά σημεία του νησιού και εξέτασαν διάφορες περιπτώσεις. Πηγές αναφέρουν οτι σε δύο απο αυτές, μια στο Βροντάδο και μια στη Φάρκαινα οι Τούρκοι είχαν και προσωπικές συνομιλίες με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων.Στόχος η προώθηση Τουρκικών προιόντων στο νησί σε...
...ανταγωνιστικές τιμές αλλά και η συνεργασία τους με παράγοντες της αγοράς. 
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός οτι οι Τούρκοι δεν δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ενοικίαση καταστημάτων οπου θα στεγαστούν οι επιχειρήσεις τους , αλλά στην αγορά ακινήτων σε σημεία "φιλέτα" του νησιού. 
Παρεξηγήθηκαν οι Τούρκοι με τον πίνακα του Ντελακρουά 
Η Τουρκική αποστολή ξεναγήθηκε στο δημαρχείο τη πόλης οπού είχε συνομιλίες με το δήμαρχο του νησιού , ο Τούρκος δημοσιογράφος άρχισε να φωτογραφίζει τον πίνακα του Ντελακρουά με θέμα τη σφαγή της Χίου που κοσμεί ως αντίγραφο του πρωτοτύπου το γραφείο του δημάρχου.
Ο δημοσιογράφος που έχει επισκεφθεί το νησί και άλλες φορές στο παρελθόν, έδειξε την δυσαρέσκεια του για το θέμα του πίνακα, σχολιάζοντας μάλιστα το γεγονός με τα υπόλοιπα μέλη της Τουρκικής αποστολής που εξέφρασαν την αποστροφή τους.
Το θέμα συζητήθηκε επίσης και στο γεύμα που παράθεσε πρός τιμήν τους ο δήμαρχος του νησιού. Οι Τούρκοι μάλιστα συμβούλεψαν τον δήμαρχο να ασκήσει πιέσεις στην Αθήνα προκειμένου να "τελειώνουν" με το θέμα της βίζας τονίζοντας ότι έτσι θα διευρυνθούν οι δρόμοι της συνεργασίας.

Επιστρέφουμε σύντομα με σχετικό δημοσίευμα...


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More