10.6.10

Αυτοί τσακώνονται και εμεί πληρώνουμε!

Η Λούκα ρίχνει ξανά τις ευθύνες σε άλλους



 - Και σήμερα προέβλεψε μεγάλες  αυξήσεις τιμών για τον Ιούλιο
 - Τις απέδωσε στον ΦΠΑ και τον Παπακωνσταντίνου
 - Το υπουργείο της όμως αφήνει ανεξέλεγκτη την κερδοσκοπία
 - Δεν την κάλυψε η κυβέρνηση
 Για δεύτερη συνεχή ημέρα η υπουργός Οικονομίας διοχετεύει την ενέργειά της και προσπαθεί  να στρέψει την προσοχή όλων σε τυχόν ευθύνες άλλων υπουργών για την άνοδο των τιμών.

Αντί να σχεδιάσει πολιτική και να διαπραγματευθεί τόσο με το λιανιεμπόριο όσο και τις βιομηχανίες για την μείωση ή και
 συγκράτηση των τιμών που αποτελεί βασικό κυβερνητικό στόχο και ζωτική ανάγκη των πολιτών που βλέπουν τα
 εισοδήματά τους να μειώνονται συνεχώς.

Μετά τις χθεσινές της δηλώσεις οτι οι αυξήσεις σε προϊοντα οφείλονται στην αύξηση του ΦΠΑ και στην έλλειψη ελέγχου της κερδοσκοπίας, επανήλθε σήμερα λέγοντας και πάλι οτι για την άνοδο του πληθωρισμού φταίνε τα φορολογικά μέτρα.

"Οταν υπάρχει φορολογική επιβάρυνση είναι φυσικό να υπάρχει και προσαρμογή των τιμών προς τα πάνω, φαινόμενο το οποίο", όπως είπε "θα συνεχιστεί τον Ιούλιο με την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ."
Η κυρία Κατσέλη έφερε και παράδειγμα λέγοντας οτι η αύξηση στους έμμεσους φόρους επηρέασε το 39% των προϊόντων που συνθέτουν τον τιμάριθμο,(υπονοώντας έτσι οτι γι' αυτό δεν μπορεί να κάνει τίποτα) και τα οποία αυξήθηκαν κατά 12%, ενώ στο υπόλοιπο 61% των ειδών η μέση αύξηση ήταν 1%. "Η προσπάθειά μας είναι να μειωθεί αυτό το 1%", είπε χαρακτηριστικά.

Θέση στην αντιπαράθεση Κατσέλη - Παπακωνσταντίνου πήρε για πρώτη φορά το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου "άδειασε" την υπουργό Οικονομίας.

"Η κυβέρνηση δρα και αποφασίζει συλλογικά", ήταν η φράση του κ. Πεταλωτή.

Χθες, ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν άφησε τις δηλώσεις της κας Κατσέλη να πέσουν κάτω λέγοντας χθες οτι ναι μεν οι αυξήσεις εκτόξευσαν τον πληθωρισμό αλλά υπάρχει και κερδοσκοπία.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More