10.6.10

Τα παίρνουν μόνο από την φτωχολογιά!

Αφήνουν τους μεγάλους φοροφυγάδες και κυνηγάνε τους φτωχούς

Ακόμη και για οφειλές 147 ευρώ κάνουν πλέον πλειστηριασμούς οι εφορίες για να... γεμίσουν τα ταμεία! Κατάσχουν ακόμα και φλιτζάνια και κουρτίνες...

Απίστευτα είναι τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Φαίνεται ότι το οικονομικό πρόβλημα της χώρας θα λυθεί κυνηγώντας συνταξιούχους και φτωχούς ανθρώπους που χρωστάνε μερικές εκατοντάδες ευρώ στην εφορία!
Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα “Τα Νέα” υπάρχουν περιπτώσεις όπως αυτή της κ. Ελισάβετ από τον Κορυδαλλό που είναι για γέλια και για κλάματα.

Η γυναίκα είδε να ... βγαίνει στο σφυρί μια κουρτίνα της για ένα όφελος του 2003 που με τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα έφτασε στο... ιλιγγιώδες ποσό των 147 ευρώ!

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται η κουρτίνα βγήκε στο σφυρί με τιμή εκκίνησης τα 200 ευρώ! Η εφορία ζήτησε μάλιστα από τη γυναίκα να πάει την κουρτίνα στο ταμείο!

Άλλη... τραγική περίπτωση είναι η κατάσχεση σαλονιού που είχε αγοράσει πριν 31 χρόνια ένας συνταξιούχος. 0 70χρονος κ. Γιάννης χρωστούσε ένα ποσό στην εφορία, αλλά με τη σύνταξη των 550 ευρώ που παίρνει δεν μπορούσε να εξοφλήσει.
Έτσι οι... αρμόδιοι πήγαν σπίτι και έβγαλαν στο σφυρί ό,τι είχε “αξία”. Μεταξύ αυτών και το σαλονάκι το οποίο εκτιμήθηκε μάλιστα στα 586 ευρώ. Μαζί με άλλα αντικείμενα που εκτιμήθηκαν στα 1.173 ευρώ όρισαν πλειστηριασμό που θα ξεκινούσε από την τιμή των 939 ευρώ.

Το... αστείο είναι ότι ο κ. Γιάννης και η σύζυγός του μέχρι να γίνει ο πλειστηριασμός πέταξαν το σαλόνι στα σκουπίδια καθώς πλέον ήταν τόσο παλιό που δεν μπορούσαν ούτε να καθίσουν!

Έτσι η εφορία δέχθηκε τελικά διακανονισμό και δεν έβγαλε στο σφυρί το καινούργιο σαλόνι που του πήρε ο γιος του.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More