22.9.11

Οι σωτήρες μας!

Κοίτα ποιοί θέλουν να μας σώσουν...

Παρακολουθώντας από το κανάλι της Βουλής τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας επί του νομοσχεδίου για τις τράπεζες σε κυριεύει ένα αίσθημα βαθιάς μελαγχολίας.
Επί τρία τέταρτα της ώρας οι ψηφολέκτες εκφωνούσαν και ξαναεκφωνούσαν τα ονόματα των βουλευτών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν το Σώμα συναινούσε επί της αρχής των διατάξεων του νομοσχεδίου. Συνολικά η όλη διαδικασία, μαζί με την καταμέτρηση, διήρκεσε περίπου μία ώρα, αντί για περίπου 3 λεπτά που διαρκεί σε όλα τα κοινοβούλια των προηγμένων χωρών του κόσμου και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εκεί η ψηφοφορία διεξάγεται ηλεκτρονικά καθώς ο κάθε βουλευτής χρησιμοποιεί την κάρτα του.
Ορισμένοι θα πουν αυτό μας μάρανε. Ναι, αυτό μας μάρανε γιατί θα πρέπει να γνωρίζετε πως αυτοί που κόπτονται για τον εκσυγχρονισμό και τη σωτηρία του κράτους αρνούνται να χρησιμοποιήσουν τις δικές τους ηλεκτρονικές κάρτες (το σύστημα έχει εγκατασταθεί στη Βουλή των Ελλήνων εδώ και περίπου 15 χρόνια) με χιλιάδες αστείες προφάσεις:
Αλλος υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να θυμάται να έχει την κάρτα συνέχεια μαζί του, άλλος ότι δεν μπορεί να μάθει να τη χρησιμοποιεί, άλλος ότι φοβάται πως θα κάνει λάθος, άλλος ότι χάνεται η μαγεία της διαδικασίας.
Δοξάστε τους, Αυτοί -κατά τα άλλα θέλουν- να μας σώσουν...


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More