22.9.11

Βενιζέλος - Παπούλιας τα μέτρα τους έχουν εξαντλήσει!


Η κρίση δεν είναι αυτό που ζούμε σήμερα, δηλαδή η περικοπή μισθών, συντάξεων, εισοδημάτων. Αυτή είναι η προσπάθεια που κάνουμε για να προστατευθούμε και να αποφύγουμε την κρίση. Η κρίση θα είναι η Αργεντινή του 2000. Η πλήρης διάλυση της οικονομίας, των θεσμών, του κοινωνικού ιστού και της παραγωγικής βάσης της χώρας", τόνισε σε δραματικό τόνο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Ως βαλβίδα εκτόνωσης αναμένει η Κυβέρνηση να λειτουργήσει το διευρυμένο ΚΤΕ Οικονομικών που συνεδριάζει αυτή την ώρα, παρουσία των υπουργών κ.κ. Βενιζέλου, Ρέππα, Κουτρουμάνη.

Καταλόγισε δε έλλειψη πολιτικού και θεσμικού επιπέδου στην Ευρωζώνη και πρόσθεσε ότι "η νευρικότητα που υπάρχει σε μεγάλες χώρες της Ευρωζώνης -για δικούς τους εσωτερικούς λόγους- ξεσπάει πάνω μας".

Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε την ανάγκη "να είμαστε απολύτως συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, για να μην χρησιμοποιούνται επιχειρήματα ή άλλοθι σε βάρος μας" και συνέχισε: "Δεν μπορούμε να είμαστε ο αποδιοπομπαίος τράγος. Να εκβιαζόμαστε από τις αγορές και να ταπεινωνόμαστε επειδή έχουμε δημοσιονομικό πρόβλημα. Η υπερηφάνεια του ελληνικού λαού, δεν το αντέχει".  
 
Εάν ο Πρόεδρος κ. Παπούλιας θέλει να σωθούν οι Έλληνες και η Πατρίδα μας, να παραιτηθεί άμεσα και να οδηγηθούμε σε εκλογές. Ας αποφασίσει ο λαός και μόνον αυτός εάν θέλει να σωθεί η να πτωχεύσει και να γίνει Αργεντινή του 2000. Πάντως το ΠΑΣΟΚ από το οποίο προέρχεται γνωρίζει πολύ καλά ότι το μόνο που  μπορεί κάνει είναι η καταστροφή της Ελλάδας μας. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More