9.1.10

Για τον υπουργό ΠΡΟ-ΠΟ



Τα χθεσινά δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ακόμη ένα φερόμενο περιστατικό αστυνομικής βία, είναι ενδεικτικά μιας προπαγάνδιστικής εκστρατείας που έχει δρομολογηθεί εις βάρος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Είναι βέβαιο ότι η εκστρατεία αυτή σχετίζεται με τις επιδιώξεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που στοχεύουν στην νομιμοποίηση και την πολιτογράφηση των λαθρομεταναστών.

Γιατί όμως στοχοποιείται η ΕΛ.ΑΣ.; Γιατί είναι τόσο σημαντικό να υποβαθμιστεί η υπόληψη του αστυνομικού;

Ας αρχίσουμε από το... όνομα της υπηρεσίας:.... ΕΛΛΗΝΙΚΗ Αστυνομία! Τούτο εξυπονοεί ότι οι άνδρες της υπηρεσίας είναι ... Έλληνες. Όμως στην πολυπολιτισμική κοινωνία που σχεδιάζουν χέρι χέρι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δεν χωρά μια... ΕΛΛΗΝΙΚΗ Αστυνομία. Εξού και το πρώτο σχέδιο εισαγωγής αλλοδαπών, πρώην λαθρομεταναστών στο Ελληνικό Δημόσιο ξεκίνησε από την ΕΛ.ΑΣ.!

Πριν 4 περίπου χρόνια το Υπ. Εσωτερικών του "παν μέγιστου" Προκόπη Παυλόπουλου εξήγαγε μια έρευνα στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. για το κατά πόσο θα ήταν δεκτικοί οι Έλληνες Αστυνομικοί στην εισαγωγή αλλοδαπών στο Σώμα. Τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά για τον προοδευτικό υπουργό: πάνω από 90% των ερωτηθέντων αστυνομικών ήταν αρνητικοί στις προτάσεις του υπουργείου! Η ΝΔ επανέφερε την πρόταση στην Δημοσιότητα λίγο πρίν τα γεγονότα του Δεκεμβρίου 2008, και το "καλλιέργησε" και εντός του 2009. (Περισσότερες λεπτομέρειες σε παλαιότερο άρθρο)

Πρώτο μέλημα του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά την εκλογή του, ήταν η εφαρμογή της πρώτης φάσης των προτάσεων Παυλόπουλου, με την πρόσληψη αλλοδαπών διερμηνέων στα Αστυνομικά τμήματα. Όμως αυτό το βήμα αποτελεί μόνον την αρχή μιας και η μετάλλαξη της Ελληνικής σε πολυπολιτισμική κοινωνία απαιτεί την πολυμορφία πρωτίστως στα σώματα ασφαλείας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πέρα από την μείωση των ενδεχόμενων τριβών, στην θεωρία η αστυνόμευση από ένα πολυπολιτισμικό σώμα "νομιμοποιεί" τους ξένους στα μάτια των Ελλήνων. Διότι ο θεσμός του αστυνομικού ταυτίζεται με την εξουσία. Επιπλέον στις περισσότερες κοινωνίες η στολή εμπνέει τον σεβασμό του πολίτη.

Με την εισαγωγή αλλοδαπών στο Σώμα, οι σχεδιαστές αυτής της πολιτικής ευελπιστουν στον συμβολικό συσχετισμό των παραπάνω ιδιοτήτων με τις κοινωνικές ομάδες των αλλοδαπών λαθρομεταναστών, βελτιώνοντας έτσι την εικόνα τους και επισπεύοντας την αποδοχή τους από την Ελληνική κοινωνία, η οποία σήμερα δικαίως τους συσχετίζει με την παρανομία και το εγκλημα.


Για να αποδεχθεί όμως η Ελληνικη κοινωνία τοσο δραστικές και αντιδημοτικές αλλαγές, πρεπει να καλλιεργηθεί η αντίληψη ότι ο Ελληνας αστυνομικός δεν είναι ΕΠΑΡΚΗΣ για να φέρει εις πέρας το έργο του, υπό τα νέα δεδομένα της πολυπολιτισμικής κοινωνίας. Ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούν να το επιτύχουν αυτόν τον στόχο οι μηχανισμοί εξουσίας του ΠΑΣΟΚ και των μέσων ενημέρωσης, είναι μέσω του "βομβαρδισμού" της ΕΛ.ΑΣ. με ανυπόστατες καταγγελίες αστυνομικής βιας εις βάρος κυρίως των λαθρομεταναστών. Χρησιμοποιούν βέβαια και κάποιους δηθεν αριστερούς, εκμεταλευόμενοι την πολύχρονη ρητορική της Αριστεράς κατά των Σωμάτων Ασφαλείας. Όμως ο κόσμος δεν πρέπει να ξεγελιέται. Ολες αυτές οι δυνάμεις δρουν συντονισμένα.

Οι τακτικές όμως παραμένουν οι ίδιες. Οι καταγγελίες που παρουσιάζονται την εποχή αυτή έχουν τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά με παλαιότερες εκστρατείες προβοκάτσιας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση του νεαρού απο την Πάτμο που απασχολεί την δημοσιότητα στις ημέρες μας συνέβει πριν 4 μήνες! Παρομοίως, τον Οκτώβριο του 2008 είχαμε μια αναλογη εκστρατία (βίντεο) στην οποία ένα από τα τρία περιστατικά είχε λάβει χώρα τον Αυγουστο του 2008. Παρουσιάστηκε όμως τον Οκτώβριο μαζί με άλλα δύο στημένα και ψευδή περιστατικά ώστε να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η ΕΛ.ΑΣ. αντιμετωπίζει σοβαρό συστεμικό πρόβλημα.

Ευτυχώς όμως, βλέποντας τον κίνδυνο της εθνολογικής του αλλοίωσης και την υποβάθμιση της εκλογικής του δύναμης να του χτυπά την εξώπορτα, έστω και αργά, ο Ελληνικός λαός ξυπνά από τον λήθαργο! Η μαζική αποδοκιμασία των σχεδίων του ΠΑΣΟΚ από τον Ελληνικό λαό στο διαδίκτιο, την τηλεοπτική αλληλογραφία, και τις δημοσκοπίσεις αποδεικνύουν ότι η προπαγάνδα της κυβέρνησης δεν αποδίδει!

ΕΨ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More