9.1.10

Εκατοντάδες νεκροί στο Σουδάν.......




Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος της κάθε φυλής και αρχηγός του δημοτικού ή κοινοτικού της ψηφοδελτίου θα έχει λάβει και την Ελληνική ιθαγένεια, ενώ για τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους δεν θα είναι απαραίτητο.
Την παγκόσμια κοινή γνώμη συγκλονίζει η νέα σφαγή, τουλάχιστον 139 αμάχων στο νότιο Σουδάν, από μέλη αντίπαλης φυλής. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε..., σύμφωνα με αξιωματούχους, το περασμένο Σάββατο, όταν ένοπλοι άνδρες της φυλής Νούερ σκότωσαν τουλάχιστον 139 μέλη μίας αντίπαλης φυλής σε επίθεση που εξαπέλυσαν σε απομακρυσμένη περιοχή του νότιου Σουδάν.
Οι ένοπλοι Νούερ επιτέθηκαν σε βοσκούς Ντίνκα το Σάββατο στο Ανατολικό Τονζ, μια από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές του νότιου Σουδάν, και έκλεψαν περίπου 5.000 ζώα, όπως δήλωσε ο Σαμπίνο Μακάνα, βοηθός κυβερνήτη της επαρχίας Γουράπ στο Ρόιτερ.
“Σκότωσαν 139 ανθρώπους και τραυμάτισαν 54. Κανείς δεν γνωρίζει πόσοι από τους ενόπλους σκοτώθηκαν, αλλά μπορεί να είναι πολλοί καθώς πολλά μέλη της φυλής Νούερ πήραν μέρος στην επίθεση”.
Η φυλετική βία αυξήθηκε το 2009 με αποτέλεσμα να στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 2.500 ανθρώπους και να αναγκάσει 350.000 να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο νότο, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσαν 10 οργανώσεις αρωγής, μεταξύ αυτών και η Save the Children και η Oxfam.
“Είναι συνηθισμένο στην κουλτούρα των Σουδανών να μεταφέρουν τα ήθη, τα έθιμα, τις οργάνωσεις και τα συνδικάτα τους όπου και αν πάνε.”
( Την παραπάνω πρόταση την πήραμε από το “Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών” , από το επίσημο κείμενο παρουσίασης που έχει για τους Σουδάν


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More