22.12.10

Νέα εξ ανατολών....

¨ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ¨

Χαμπέρτούρκ 20-12-2010


¨Η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία πρέπει να βγούνε από το ευρώ¨
Ανακοινώσεις σοκ από τον αμερικανικό Pimco, έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οίκους του κόσμου
O αντιπρόεδρος του αμερικανικού επενδυτικού οίκου Pimco Άντριου Μπόσομγουώρθ δήλωσε πως αν η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία θέλουν να βελτιώσουν τις οικονομίες τους, πρέπει να βγούνε από το ευρώ.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα  Die Welt ο Μπόσομγουώρθ  που είναι και υπεύθυνος του χαρτοφυλακίου του γραφείου του Μονάχου είπε πως ¨Η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία χωρίς δικό τους νόμισμα και χωρίς να βλέπουν σημαντική βοήθεια δεν μπορούνε να σταθούνε στα πόδια τους. Οι χώρες αυτές με το δικό τους νόμισμα μπορούνε να κάνουνε πιο φτηνές εξαγωγές, και η αύξηση των εξαγωγών θα διασφαλίσει την αναγκαία οικονομική ανάπτυξη.
Ο Μπόσομγουώρθ  ανέφερε πως αυτές οι χώρες αφού αναπτυχθούνε και κερδίσουν την εμπιστοσύνη των αγορών, μπορούνε να επανέλθουν στις νομισματική ένωση.
Σε αξιολογήσεις που έκανε σχετικά με την Ισπανία, την Ιταλία και το Βέλγιο, είπε πως αυτές οι χώρες θα μπορούσανε να λύσουν τα προβλήματα τους παραμένοντας στην νομισματική ένωση, αλλά θα είναι αναγκαία πρόσθεσε μια σοβαρή στήριξη από τους εταίρους.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More