22.12.10

Στην Αθήνα πέφτει ξύλο...

Ήπιε τον καφέ της παρηγοριάς στην Πιάτσα Ντι Σπάνια


Με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο ταξίδεψε στη Ρώμη ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου για να εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στην κηδεία του Τομάζο Πάντοα-Σκιόπα.
Ο τσάρος της οικονομίας προτίμησε τις ανέσεις του ειδικού τζετ από την πτήση των αερογραμμών προς την ιταλική πρωτεύουσα. Μετά πάντως από την κηδεία του συμβούλου του Γιώργου Παπανδρέου, ο υπουργός οικονομικών "συνελλήφθη" να πίνει τον εσπρέσο της "παρηγοριάς" όχι έξω από την εκκλησία της Σάντα Μαρία Ντελι Άντζελι αλλά σε σικάτο καφέ της Πιάτσα Ντι Σπάνια.
Ο Ιταλός, διεθνούς φήμης οικονομολόγος, απεβίωσε το περασμένο Σάββατο, στη Ρώμη, ύστερα από καρδιακή προσβολή, στο τέλος δείπνου, στο μέγαρο Σακέττι της ιταλικής πρωτεύουσας.
Παρόντες, μεταξύ των άλλων, στη σημερινή θρησκευτική τελετή, ήταν τρεις Ιταλοί κεντροαριστεροί, πρώην πρωθυπουργοί: ο Ρομάνο Πρόντι, ο Μάσιμο Ντ' Αλέμα και ο Τζουλιάνο Αμάτο.
Το «ύστατο χαίρε» στον Σκιόπα, είπαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τζάνι Λέτα (στενός συνεργάτης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ), ο διευθύνων σύμβουλος της Φίατ Σέρτζιο Μαρκιόνε, ο κεντρώος πολιτικός Πιερφερντινάντο Καζίνι και ο γραμματέας των Δημοκρατικών της Αριστεράς, Πιερλουίτζι Μπερσάνι.
Ο ιταλικός Τύπος τόνισε με έμφαση ότι ο Τομάζο Πάντοα Σκιόπα συνέβαλε ιδιαίτερα στη δημιουργία του ευρώ και ότι η αξία του «εκτιμήθηκε, ίσως, περισσότερο στο εξωτερικό απ' ό,τι στην πατρίδα του». «Παράλληλα, χάρη στη διορατικότητά του, από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Πρόντι, βοήθησε σημαντικά την Ιταλία, να περιορίσει τα προβλήματα της δημόσιας οικονομίας της», σημειώνεται στα δημοσιεύματα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More