22.12.10

Νέα εξ ανατολών....

ΠΛΟΙΟ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ

Νέτγκαζέτε 18-12-20


 Ο επίτιμος πρόεδρος του ομίλου Κοτς, Ραχμί Κοτς αναφέροντας πως είναι ανάγκη ο ιδιωτικός τομέας να δείξει στα σχέδια  της αμυντικής βιομηχανίας την αναμενόμενη από αυτόν απόδοση, είπε πως ¨ Οι ελλείψεις που μπορεί να παρουσιαστούνε σε αυτό το θέμα, μπορεί να κλονίσουν την συνεργασία Διεύθυνσης Αμυντικών Βιομηχανιών-ιδιωτικού τομέα.  Ο Κοτς στην ομιλία του κατά την καθέλκυση του πλοίου έρευνας και διάσωσης  "TCSG Güven", θύμισε πως το πρώτο από τα τέσσερα της παραγγελίας με το όνομα ¨Dost¨, παραδόθηκε τον Ιούνιο. Είπε πως σήμερα καθελκύεται το δεύτερο της παραγγελίας, πως η κατασκευή και των δύο ακολουθεί το πρόγραμμα, πως θα ακολουθήσουν τα σκάφη  "Umut" και  "Yaşam", πρόσθεσε πως την επόμενη εβδομάδα το ¨Dost¨ θα αρχίσει τις ναυτικές δοκιμές του, και πως το τρίτο πλοίο θα καθελκυστεί το 2011 και η παραγγελία θα ολοκληρωθεί με το 4ο το 2012.
Ο Κοτς ανέφερε πως με την συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα θα προοδεύσει η εθνική αμυντική βιομηχανία, θα είναι μεγάλη η συμβολή στην οικονομία, πως στο τέλος οι ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων θα διασφαλίζονται από το εσωτερικό, ενώ σημαντικό θα είναι το κέρδος στο θέμα του εκπαιδευμένου προσωπικού. Ο Ραχμί Κοτς είπε πως ¨Για αυτό όμως είναι ανάγκη ο ιδιωτικός τομέας να δείξει την αναμενόμενη από αυτόν απόδοση. Οι ελλείψεις που μπορεί να παρουσιαστούνε σε αυτό το θέμα, μπορεί να κλονίσουν την συνεργασία Διεύθυνσης Αμυντικών Βιομηχανιών-ιδιωτικού τομέα. Ως εκ τούτου έχουμε μεγάλη ευθύνη και καθήκον. Ο Ραχμί Κοτς ανέφερε πως ο τομέας κατασκευής πλοίων από το 2008 βρίσκεται σε σοβαρή κρίση, πέρασε δύσκολες μέρες, και πως σε αυτό το σημείο τα σχέδια κατασκευής στρατιωτικών πλοίων του πρόσφεραν μια ουσιαστική ανάσα.
…………
Ο Κοτς είπε : ¨ Σήμερα αν κοιτάξουμε τις ευρωπαϊκές χώρες, έχει απομείνει από ένας μεγάλος κατασκευαστής. Για αυτό στη χώρα μας καθώς προοδεύει αυτή η βιομηχανία, δεν πρέπει να παραβλέπουμε αυτήν την αλήθεια. Εμείς ως όμιλος Κοτς αποδίδουμε μεγάλη βαρύτητα στην αμυντική βιομηχανία¨. Αναφέροντας πως συνεχίζεται και η κατασκευή 4 γιοτ στο ναυπηγείο ανέφερε : ¨Έχουμε την θέση μας παγκοσμίως στην κατασκευή γιοτ. Στόχος μας είναι να κατασκευάζουμε τα καλύτερα διεθνώς γιοτ. Για αυτό εξελίσσουμε διαρκώς την τεχνολογία τους. Η Τουρκία προχωρά διαρκώς στον τομέα κατασκευής γιοτ. Πρέπει να ανοίξουμε τα πανιά μας στον αέρα που φυσά και να το εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατό αυτήν την ευκαιρία¨.
 Ο γραμματέας της Διεύθυνσης Αμυντικών Βιομηχανιών Μουρατ Μπαγιάρ είπε πως το σχέδιο κατασκευής πλοίων έρευνας και διάσωσης για την ακτοφυλακή είναι το πρώτο που δίνεται στα ιδιωτικά ναυπηγεία και πως έτσι ανοίγει ο δρόμος και για τα άλλα σχέδια.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More