4.4.11

Τους ενοχλήσαμε τους τουρκομογγόλους!

ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ!

Εφ. Σαμπάχ 3-4-2011.

Φεύγει η Ζιραάτ από την Ελλάδα ;
Ο Γενικός Διευθυντής Τζαν Ακίν Τσαγλάρ ανέφερε πως η Ζιραάτ σχεδόν κάθε μέρα ερευνάται στο ελληνικό κοινοβούλιο.
……………………..
Συνέχισε την ομιλία του λέγοντας : ¨ Για παράδειγμα εμείς δείξαμε μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Για να ανοίξουμε υποκατάστημα και για να αγοράσουμε τράπεζα…Η παρουσία μας όμως εκεί έχει φτάσει να ερευνάται σχεδόν κάθε μέρα στο ελληνικό κοινοβούλιο. Υποβάλουν επερώτηση στην βουλή δήθεν διότι ¨θέλουν να κυριαρχήσουν στον τομέα της ζάχαρης¨. Εμείς έχουμε εκεί τρία υποκαταστήματα τα οποία συνεχώς είναι στην επικαιρότητα της βουλής με μύθους του τύπου ¨θέλουν να βάλουν χέρι στα χώματα των Ελλήνων με φτηνά δάνεια¨. Αθήνα, Κομοτηνή, Ξάνθη… Ακόμα και αν τα προσθέσετε μαζί, από πλευράς μεγέθους δραστηριότητας δεν φτάνουν ούτε το ένα δέκατο από ένα υποκατάστημα στο Κιζίλαι. Ανησυχούμε πως αν πάμε και αγοράσουμε μια τράπεζα δεν θα αντιμετωπιστεί το ίδιο καλά όπως όταν ήρθαν οι Έλληνες και αγόρασαν την Finansbank. Για αυτό αναρωτιόμαστε αν για μια επένδυση στην Ελλάδα αυτό είναι κάτι για το οποίο μπορούμε να πούμε πως ¨το ανεχόμαστε αυτό και από εδώ κερδίζουμε χρήματα¨.
Ο Τσαγλάρ αναφερόμενος στην προσέγγιση σχετικά με την Ελλάδα είπε : ¨ Η Ζιραάτ ζει αυτήν τη περιπέτεια εδώ και 46 χρόνια. Πριν από 46 χρόνια ανοίξαμε για πρώτη φορά στο εξωτερικό. Από τότε μέχρι σήμερα έχουμε πάει σε 17 χώρες. Πηγαίνοντας σε αυτές η στρατηγική μας ήταν να ανοίγουμε υποκαταστήματα. Η περαιτέρω στρατηγική μας μπορεί να είναι μεγαλύτερα βήματα, όπως ενδεχομένως η εξαγορά τραπεζών. Μπορεί όμως αυτό να γίνει στην Ελλάδα ; Υπό την παρούσα κατάσταση, αυτό αποτελεί ερώτημα¨
Ο Τσαγλάρ ανέφερε πως στην Τουρκία ποτέ δεν έφτασε να γίνει ερώτημα στην βουλή του τύπου ¨Ποια είναι η κατάσταση της ”Finansbank ;¨ και είπε πως « Προς το παρόν συνεχίζουμε με την στρατηγική των υποκαταστημάτων, διότι όταν βρισκόμαστε στο σημείο κάθε στιγμή να ερευνώνται οι δραστηριότητες μας, περαιτέρω βήματα μπορεί να προκαλέσουν και περαιτέρω αντιδράσεις. Σίγουρα δεν υπάρχει στρατηγική απόσυρσης. Διότι δεν υπάρχει τίποτε στην λειτουργία μας που να παραβιάζει την ελληνική νομοθεσία¨.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More