23.11.11

Και εις ανώτερα κ. Αντιπρόεδρε!

FT: Χειρότερος υπ. Οικονομικών της ΕΕ ο Ευ. Βενιζέλος!


 
«Στα δημόσια οικονομικά όπως και στο ποδόσφαιρο, κάθε ευρωπαϊκή χώρα έχει τη δική της ομάδα», αναφέρουν...
 
FT: Χειρότερος υπ. Οικονομικών της ΕΕ ο Ευ. Βενιζέλος
σε σημερινό τους άρθρο οι Financial Times, που αποφάσισαν να αξιολογήσουν πόσο «καλοί παίκτες» είναι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρώπης.

Δυστυχώς για τον κ. Βενιζέλο, η βρετανική εφημερίδα έδωσε στον Έλληνα υπουργό την τελευταία θέση, ανάμεσα σε 18 ομολόγους του.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, οι δημιουργοί της λίστας έλαβαν υπόψη τους στην κατάταξή τους την ικανότητα του κάθε πολιτικού αλλά και κατά πόσο είναι «ομαδικοί παίκτες».

Επίσης «μέτρησαν» τις επιδόσεις τους στο «γήπεδο» της οικονομικής πολιτικής, αλλά και την ανταπόκριση των αγορών στις κινήσεις τους.




Καλύτερος όλων στην Ευρώπη αποδείχθηκε ο Σουηδός υπουργός Οικονομικών Άντερς Μποργκ. Οι Financial Times τον έθεσαν στην κορυφή της λίστας γιατί είδε έγκαιρα την ανάγκη ενίσχυσης των τραπεζών αλλά και γιατί συμβούλευσε τους ομολόγους τους να παραδειγματιστούν από την τραπεζική κρίση της Σουηδίας τη δεκαετία του 1990.

Υπό τον Μποργκ, η οικονομία της Σουηδίας παρουσίασε εξαιρετική ανάπτυξη το 2011. Στη δεύτερη θέση της αξιολόγησης των Financial Times βρίσκεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Στο τέλος χαροπαλεύει- όπως και η οικονομία του- ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος», αναφέρει η εφημερίδα. Σε παρόμοια μοίρα είναι και ο Γάλλος υπουργός Φρανσουά Μπαρουάν.
 Σύμφωνα με τους Financial Times, ο κ. Βενιζέλος είναι «ενεργητικός και φιλόδοξος, αλλά «δεν του αρέσουν οι λεπτομέρειες και ειδικά τα νούμερα».
«Οι σχέσεις του κ. Βενιζέλου με τους ξένους δανειστές της Ελλάδας πάγωσαν όταν επιχείρησε να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία που είχε κάνει ο προκάτοχός του.
Υπό τον κ. Βενιζέλο, βγήκαν σκληροί νόμοι, αλλά εφαρμόστηκαν λίγες μεταρρυθμίσεις, με αποτέλεσμα οι καθυστερήσεις στη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, να οδηγούν τη χώρα εκτός στόχου για το έλλειμμα του 2011, με απόκλιση περίπου 1,5-2% του ΑΕΠ», αναφέρει το δημοσίευμα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More