28.11.10

Επιτέλους...



TO ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ Γ.Γ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, Η ΟΠΟΙΑ  ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ''ΚΑΤΙΝ'' ΩΣ ΨΕΜΜΑ ΚΑΙ ''ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ''...
Πηγή: Defencenet.gr
Εβδομήντα χρόνια μετά την σφαγή χιλιάδων Πολωνών αξιωματικών από τους σταλινικούς (σοβιετική πολιτική αστυνομία), στο Κατίν το γεγονός, αναγνωρίστηκε ως «έγκλημα» από τη Δούμα, τη ρωσική Κάτω Βουλή.

Την άνοιξη του 1940, λίγο μετά το διαμελισμό της Πολωνίας από τη Γερμανία και την ΕΣΣΔ, 22.000 Πολωνοί αξιωματικοί, αιχμάλωτοι του σοβιετικού στρατού, εκτελέστηκαν στο δάσος του Κατίν, στη Μεντνόγε (Ρωσία) και στο Χαρκίβ (Ουκρανία).

"Τα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα οποία είχαν παραμείνει επί πολλά χρόνια στα μυστικά αρχεία, αποκαλύπτουν το μέγεθος της φοβερής αυτής τραγωδίας, αλλά επιβεβαιώνουν επίσης ότι το έγκλημα του Κατίν διαπράχθηκε με προσωπική διαταγή του Στάλιν και άλλων μελών της σοβιετικής ηγεσίας", επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση.

"Η ευθύνη για το έγκλημα αυτό καταλογίσθηκε από τη σοβιετική προπαγάνδα στους Ναζί εγκληματίες", γεγονός που προκάλεσε "την οργή, την πίκρα και τη δυσπιστία του πολωνικού λαού", υπογραμμίζεται στην απόφαση.

Το ρωσικό Κοινοβούλιο εξέφρασε τη βαθειά του συμπάθεια προς όλα τα θύματα της αδικαιολόγητης αυτής πράξης, στις οικογένειες αλλά και στους συγγενείς τους, σύμφωνα με την ίδια πηγή. H θαρραλέα αναγνώριση του εγκλήματος - έστω και αν δεν αφορά σε τίποτα την σημερινή Ρωσία - θα φέρει πιο κοντά την Ρωσία και την Πολωνία, αναφέρουν πολιτικοι παρατηρητές της Βαρσοβίας.

ΤΕΛΟΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ TRAILER ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ''ΚΑΤΙΝ'' Η ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΣΤΑΤΑ ΤΙΣ ΕΚΓΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ  ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΞΥΜΝΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΟΙ ΕΔΩ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ...


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More