28.11.10

Θέλεις να μη γίνει τίποτα, συγκρότησε μία επιτροπή. Ποιούς κοροϊδεύουν οι νεοφιλελεύθεροι σοσιαληστές;

Συγκρότηση Τριμελούς Επιτροπής για τα νομοσχέδια στο ΠΑΣΟΚ

25-11-10-5Συγκρότηση Τριμελούς Επιτροπής που θα ετοιμάζει τα νομοσχέδια και εκλογή νέου Πολιτικού Συμβουλίου μετά τα Χριστούγεννα αποφάσισε το πολιτικό όργανο του ΠΑΣΟΚ στη σημερινή του συνεδρίαση.

Τη συγκρότηση Τριμερούς Επιτροπής από εκπροσώπους της κυβέρνησης, του κόμματος και της κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία σε συνεργασία με τους υπουργούς θα προετοιμάζει τα νομοσχέδια, αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, που συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του Γιώργου Α. Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα είναι πολύ αυστηρός με τους υπουργούς, που δεν θα συνεργάζονται με την επιτροπή αυτή.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ζήτησε να σταματήσει ο αποσυντονισμός της κυβέρνησης, λόγω των δηλώσεων υπουργών, ο δε πρωθυπουργός ζήτησε να υπάρξει «μορατόριουμ» ενός έτους για να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι και να πάει μπροστά η χώρα.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει σε πολιτική διαδικασία, όπως Συνδιάσκεψη, προκειμένου να συζητηθεί το ιδεολογικό του στίγμα και η ιδεολογικοπολιτική στρατηγική του.

Μετά τα Χριστούγεννα το νέο Πολιτικό Συμβούλιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου δεν ζήτησε τις παραιτήσεις των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, καθώς με αφορμή την υπουργοποίηση των κ.κ. Κουτσούκου, Κουσελά και Όθωνα που είναι μέλη του οργάνου, είχε τεθεί το ζήτημα της αναδιοργάνωσης του Πολιτικού Συμβουλίου.

Επίσης ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι κρίνεται δύσκολη η σύγκληση, μέχρι τα Χριστούγεννα, του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να εκλεγεί νέο Πολιτικό Συμβούλιο.

Στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε τα μέλη του για την πορεία της οικονομίας και για την κατάσταση στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ιρλανδία, ενώ τους διένειμε και ενημερωτικό υλικό για τον Προϋπολογισμό.

Τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, εκπροσώπησε στην συνεδρίαση ο ΓΓ του υπουργείου Δημήτρης Στεφάνου.

Στην εν εξελίξει συνεδρίαση του ΠΣ του ΠΑΣΟΚ, διατυπώθηκαν διάφορες προτάσεις μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται το «συμμάζεμα» του κόμματος, η αναγκαιότητα «ανοιχτής ζύμωσης» μεταξύ κυβέρνησης, κόμματος και συνδικαλιστών, ενώ χαρακτηριστικά ειπώθηκε ότι οι ΔΕΚΟ και οι συνδικαλιστές είναι «σπλάχνα από τα σπλάχνα» του ΠΑΣΟΚ.

Άλλες προτάσεις που διατυπώθηκαν περιελάμβαναν την επεξεργασία του κειμένου του Μνημονίου από τον Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ και η έκδοση ενός φυλλαδίου, όπου, με πράσινο χρώμα, να σηματοδοτούνται ποια μέτρα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και με κόκκινο ποια έχουν επιβληθεί και είναι σκληρά. Στόχος αυτής της πρότασης είναι η παύση της «απέραντης μετρολογίας», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.

Επίσης, πάντα σε σχέση με το Μνημόνιο, διατυπώθηκε η άποψη πως αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη σηματοδοτεί το τέλος μιας νομισματικής εποχής και «μόνο εμείς συζητάμε για το Μνημόνιο και θα το συζητάμε για τα επόμενα 3 χρόνια».

Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε επίσης ότι πρέπει να δοθεί μια «εκλαϊκευμένη απάντηση» για το τι σημαίνει άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, ενώ σημειώθηκε ότι σε μελλοντική συνεδρίαση του οργάνου θα είναι παρών ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοίδης, προκειμένου να γίνει συζήτηση γύρω από ζητήματα ανάπτυξης.

Καρχιμάκης: «Τα δύσκολα πέρασαν, τα πιο δύσκολα είναι μπροστά μας»

«Τα δύσκολα πέρασαν, τα πιο δύσκολα είναι μπροστά μας. Οι μήνες που έρχονται είναι καθοριστικοί για την πορεία της χώρας», υπογράμμισε ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος.

Ο Μ.Καρχιμάκης σημείωσε ότι “θα τα καταφέρουμε, θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και θα την αναγεννήσουμε” και πρόσθεσε ότι οι προϋποθέσεις γι' αυτό είναι η ενότητα και η διαρκής συνεννόηση.

Αποτιμώντας το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κ. Καρχιμάκης μίλησε καταρχήν για “θετικό” απολογισμό, μέσα σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για την κυβέρνηση, αναφέρθηκε στη “μεγάλη ανατροπή” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και εκτίμησε ότι όλες σχεδόν οι Περιφέρειες ήταν δυνατόν να κερδηθούν.

Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, παρά το «απαγορευτικό των ηγεσιών του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε μια συνάντηση και μάλιστα νικηφόρα των προοδευτικών δυνάμεων”, υποστήριξε και σημείωσε ότι “πρέπει να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε αυτή η νικηφόρα συνάντηση των προοδευτικών δυνάμεων να αποδειχθεί και αποτελεσματική στο επίπεδο της διακυβέρνησης”, ώστε το “κοινωνικό εκκρεμές” να παραμείνει εκεί όπου έγειρε, στα αριστερά, όπως είπε.

Εκτίμησε δε ότι “σε γενικές γραμμές” τα στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ, κινητοποιήθηκαν σε “ικανοποιητικό” επίπεδο και εξήρε τη συμβολή του πρωθυπουργού στην ανάδειξη της κρισιμότητας των εκλογών.

Αναφερθείς στις “αδυναμίες” που ανέδειξαν οι εκλογές, είπε ότι “είναι εμφανές ότι θα πρέπει να ξαναδούμε τις διαδικασίες αξιολόγησης και ανάδειξης των υποψηφίων μας”.

Στη συνέχεια, ο κ. Καρχιμάκης έθεσε τους στόχους για το επόμενο διάστημα.

“Καθήκον μας είναι να κρατήσουμε το κόμμα ζωντανό, ενεργό, παντού, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας”, είπε και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να στηρίξει με τη δράση του την κυβέρνηση, για την σωτηρία και την ανόρθωση της πατρίδας.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ οφείλει με τις παρεμβάσεις του στο δημόσιο διάλογο να αντιμετωπίσει το κλίμα «καταστροφολογίας» που καλλιεργούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως η ΝΔ.

Αφετέρου, είπε “να εξηγήσουμε ότι, πέραν των αναγκαίων, επώδυνων μέτρων που λάβαμε, δεν είναι πολιτικές που μας έχουν επιβληθεί, αλλά δικές μας πολιτικές” και ότι «το Μνημόνιο δεν είναι παρά μια παρένθεση στην ιστορία της χώρας και του ΠΑΣΟΚ», καθώς επίσης και “να στηρίξουμε, στα πρώτα καθοριστικά της βήματα, τη μεγάλη μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη»”.

Ταυτόχρονα, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ προανήγγειλε πρωτοβουλία για την έναρξη «ευρύτατου κοινωνικού» διαλόγου για την ανάπτυξη των περιφερειών της χώρας, με σαφές χρονοδιάγραμμα και ανέφερε ότι την κωδικοποίηση και επεξεργασία των προτάσεων που θα οδηγήσουν στην εκπόνηση των βασικών αξόνων της πρότασης του κόμματος για κάθε περιφέρεια, μπορεί να την αναλάβει το ΙΣΤΑΜΕ.

Επιπλέον, είπε ότι η πρωτοβουλία ολοκληρώνεται έως τον ερχόμενο Μάιο με αναπτυξιακά συνέδρια σε κάθε περιφέρεια και συμπλήρωσε ότι έχει ζητήσει από τις Οργανώσεις του Κινήματος να καταγράψουν 2 - 3 ζητήματα που αφορούν στις περιοχές τους και τα οποία μπορούν να επιλυθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε συνεργασία με την κυβέρνηση.

Ο Μ. Καρχιμάκης υποστήριξε ότι το κόμμα θα πρέπει να στηρίζει την κυβέρνηση και αντίστροφα, σημειώνοντας ότι θα πρέπει καθοριστικής σημασίας νομοσχέδια και κυβερνητικές πρωτοβουλίες, να συζητούνται και στο κόμμα.

“Στήριξη της πολιτικής της κυβέρνησης δεν σημαίνει μόνο να αναδείξουμε τις πολιτικές που ακολουθούμε και να εξηγήσουμε στην κοινωνία τους στόχους που θέτουμε”, είπε ο κ. Καρχιμάκης και σημείωσε ότι “θα πρέπει ταυτόχρονα να μεταφέρουμε στην κυβέρνηση, τον παλμό της κοινωνίας, τις ενστάσεις για την πολιτική της, την κριτική της για τα όποια κακώς κείμενα και φυσικά να ασκούμε την δική μας, τεκμηριωμένη, κριτική και να εκφράζουμε τις διαφωνίες μας, όπου υπάρχουν, με διάθεση να βελτιώνουμε την πολιτική μας”.

www.greeknews.biz με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More