10.1.11

Να τα έχουμε υπ' όψιν μας αυτά!

ΒΙΑ ΑΔΥΝΑΤΟΥ ΦΥΛΟΥ

Εφ. Νέτγκαζέτε 6-1-2011

Αυξήθηκε στη Γερμανία ο αριθμός των Τουρκάλων γυναικών που εφαρμόζουν βία στους άντρες τους
Μιλώντας στο Αμβούργο η ειδικός σε θέματα οικογενειακού δικαίου και ενδοοικογενειακής βίας Γκιουλσέν Κούρτ, είπε πως τον τελευταίο καιρό αυξάνονται τα περιστατικά στα οποία Τούρκοι άντρες υφίστανται βία από τις γυναίκες τους.
Η Κουρτ ανέφερε πως τα τελευταία χρόνια άντρες που έρχονται στην Γερμανία στα πλαίσια της ένωσης των οικογενειών, υφίστανται περισσότερη βία και είπε : ¨ Τον τελευταίο καιρό αυξήθηκε η βία σε βάρος των αντρών. Μέχρι σήμερα υπήρχε η πίστη πως η βία εφαρμόζονταν πάντα από την πλευρά των ανδρών. Οι μέθοδοι βίας των γυναικών είναι διαφορετικές. Οι γυναίκες ως βία αντί για ξυλοφόρτωση, χρησιμοποιούνε υποβολή μήνυσης για διατροφή, βρισιές, προσβολές και απειλές του τύπου ¨Θα σε στείλω στην Τουρκία¨.
Η Κουρτ τόνισε πως στην Γερμανία δεν υπάρχει καταφύγιο για άντρες που έχουν υποστεί καταπίεση και βία, και πως οι άντρες που οι γυναίκες τους τους βγάζουν από το σπίτι είναι αναγκασμένοι να συνεχίσουν τη ζωή τους μαζί με τους άστεγους. Η Κουρτ έκανε έκκληση στην τοπική κυβέρνηση να κάνει καταφύγια για άντρες.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More