10.1.11

Το δικό μας καρντάσι τι πανηγυρίζει;

Ερντογάν προς Παπανδρέου: "Τα δικά μου δικά μου και... Τα δικά σου δικά μας"


20110108-31Εδώ και δεκαετίες αυτό που παρακολουθούμε να κυριαρχεί στα μυνήματα που εκπέμπονται απο την Τουρκία προς την Ελλάδα είναι το γνωστό:   "Τα δικά μου.. δικά μου  και τα δικά σου..  δικά μας".  Με αυτό το λαϊκό ρήτο που είναι βγαλμένο μέσα απο το θίασο σκιών  έχει καταστεί πλέον πάγια εξωτερική τουρκική πολιτική η οποία πηγαίνει  γάντι και στην πολιτική του νέου ΠΑΣΟΚ που με την ανοχή του έναντι των επεκτατικών τουρκικών βλέψεων φαίνεται άθελα του να παραδίδει  τη χώρα μας στα νύχια του νεο-οθωμανού Αττίλα.
Τώρα βέβαια, θα θριαμβολογήσει ο κύριος Παπανδρέου και θα χρησιμοποιήσει κάθε φιλικό προς αυτόν μέσο, πως πηγε τάχα στο Ερζερουμ και κάτι έκανε.
Παράνομη Μετανάστευση και η ανάσχεση της.
Ο κύριος Παπανδρεόυ παρέδωσε αναφορά στην επίσημη τουρκική ηγεσία για ένα εσωτερικό Ελληνικό πρόβλημα, όπως είναι αυτό της λαθραίας και παράνομης μετανάστευσης.  Ένα πρόβλημα το οποίο ο ίδιος αλλά και οι παρατρεχάμενοι ομοϊδέατες του, αν δεν το δημιούργησαν,  το υποβοήθησαν τουλάχιστον να διογκωθεί.  Να μη λησμονούμε άλλωστε πως δεν θα μπορούσαν να έλθουν με τρόπο παράνομο οι κάθε λογής ανεξέλεγκτοι μετανάστες1 αν δεν είχαν εκ των προτέρων  οι "ελληνικές" κυβερνήσεις προσαρμόσει την νομοθεσία προς αυτήν τη κατεύθυνση.
     
Οι Τουρκικές παραβιάσεις και αξιώσεις στο Αιγαίο
Με το που ξεκίνησε ο πολυταξιδεμένος πρωθυπουργός μας με προορισμό τη Τουρκία,  σχηματισμοί τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών παραβίασαν τον ελληνικό εθνικό εναέριο χώρο. Προκαλούμενη η Ελλάδα σιγομουρμούρισε στο Ερζουρουμ δια στόματος Γ.Παπανδρέου για τις παραβιάσεις.   Ωστόσο βγήκαμε και επιτιθέμενοι εφόσον η επίσημη απάντηση των Τούρκων ήταν:  "Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη παρενοχλήθηκαν κατα την διάρκεια εκπαιδευτικής πτησης τους στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου από αντίστοιχα Ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη"
Τι είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργος Ταγιπ Ερντογαν για το Αιγαίο.
"Ο ελληνικός λαός καλείται να έχει εταιρική σχέση με τον Τουρκικό λαό, γεγονός που θα συμβάλει στην παγίωση της ειρήνης στην περιοχή. Το Αιγαίο πρέπει να είναι θάλασσα ειρήνης που θα προάγει την συνεργασία και τη φίλια μεταξύ των δύο λαών." 
Ο Τούρκος πρωθυπουργός κλείνοντας τις δηλώσεις του πρόσθεσε: "Η Τουρκία και η Ελλάδα, έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο στις μεταξύ μας σχέσεις. Πρόσφατα υπογράψαμε μνημόνιο με 25 σημεία κατανόησης (αλήθεια τι κατανοεί στην συμπεριφορά της Τουρκίας η Ελλάδα απο την πλευρά της;). Στο Αιγαίο θα επιτυχούμε μία συνολική λύση η οποία θα επιτευχθεί μέσα από αμοιβαίες υποχωρήσεις."  
Πέρα απο τις προσεκτικές τουρκικές διπλωματικές διατυπώσεις και αναλύοντας το μύνημα που μας έστειλε ο Τούρκος πρωθυπουργός με την παρουσία και συνέργεια Παπανδρέου,  το μύνημα συνοπτικά και ουσιαστικά είναι κάπως έτσι: "Στο Αιγαίο πρέπει να συνυπάρξουμε ειρηνικά και χωρίς καμία αντίδραση σας,   διότι μην ξεχνάτε  Έλληνες ότι υπάρχει και το Casus Belli".  
Είναι οφθαλμοφανής η συνέργεια Παπανδρέου στις τουρκικές παράνομες αξιώσεις γύρω απο το Αιγαίο.  Αφαιρώντας τις παρωπίδες με τις οποίες μας θέλουν τα Ελληνικά φιλοτουρκικά μέσα ενημέρωσης (ας μη ξεχνούμε και τον τηλεοπτικό  βομβαρδισμό με τουρκικές σαπουνόπερες σε συσκευασία κονσέρβας) είναι τουλάχιστον ανόητο να σκεφτόμαστε πως γίνεται κάτι διαφορετικό εκτός απο το ξεπούλημα του Αιγαίου μας.  Εν τέλει μήπως για κάτι άλλο διαπραγματευόμαστε και δεν το γνωρίζουμε; μήπως διαπραγματευόμαστε ως Ελλάδα και προς όφελος μας εκτάσεις εντός της Τουρκίας ;
Αστεία πράγματα.. Απλά και μόνο το Αιγαίο διαπραγματευόμαστε. 
Εν τέλει απο το τελευταίο ταξίδι Παπανδρέου, οι Τούρκοι μας είπαν:  "Τα δικά μου... δικά μου,  και τα δικά σου...  δικά μας".
HellasOnTheWeb

Σημειώση:
1. Όταν το ελληνικό κράτος κάνει στατιστική στο μεταναστευτικό θα πρέπει να κάνει στατιστικές εκτιμήσεις σε όμοια στατιστικά δεδομένα και όχι όπως έκανε μέχρι σήμερα προσμετρώντας ελληνικό ανόμοιο πληθυσμό.  Φτηνά στατιστικά κόλπα του στιλ μετράω και συγκρίνω τον έτοιμο προς αποχώρηση 70αρη ή 80αρη κ.ο.κ. με τους μετάναστες από ενός μέχρι τριάντα χρόνων είναι απλά παραπλανητικά στατισικα κολπάκια που αν δεν είναι λογική ηλιθίων μάλλον θα πρέπει να αποδοθουν σε υπηρέτες ξένων και σκοτεινών συμφερόντων.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More