10.1.11

Τους ζεμάτισε η Χαρά Νικοπούλου!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Ιστοσελίδα του περιοδικού Ρόντοπ Ρουζγκαρί 5-1-2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
5-1-2011
Μάθαμε από τον τύπο πως οι εφημερίδες Γκιουντέμ και Μιλλέτ τιμωρήθηκαν με πολύ μεγάλα ποσά αποζημίωσης, μετά από αγωγή που είχε υποβάλλει η υπηρετούσα στο μειονοτικό σχολείο του Μεγάλου Δερείου, δασκάλα Χαρίκλεια Νικοπούλου.
Η Συμβουλευτική Επιτροπή αξιολογεί αυτά τα υπερβολικά ποσά σε βάρος του μειονοτικού τύπου που προσπαθεί να επιτελέσει το λειτούργημα της ενημέρωσης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, ως δυσανάλογα και άδικα.
Αυτές οι πολύ υψηλές ποινές που επιβλήθηκαν σε εβδομαδιαίες εφημερίδες που εκδίδονται με περιορισμένα μέσα, υποθηκεύουν την ελευθερία του τύπου και το δικαίωμα να σχολιάζουν διάφορα περιστατικά. Οι εν λόγω ποινές, πιστεύουμε πως αντί για αποζημίωση του ατόμου που ισχυρίζεται πως αδικήθηκε, περισσότερο κινούνται στην κατεύθυνση της φίμωσης των μειονοτικών εφημερίδων.
Επιθυμούμε να τονίσουμε πως οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να αντιληφθούνε πως οι μειονοτικές εφημερίδες λαμβάνοντας υπόψιν τον θόρυβο που είχε ακουστεί από τα προβλήματα που υπήρξαν τον καιρό που υπηρετούσε στο χωριό, το γεγονός ότι είχε γίνει μέχρι και αποχή από τα μαθήματα για να μετατεθεί, τους ισχυρισμούς πως είχε συνεχείς τριβές με τους γονείς, και ακόμα και το ότι είχε δικαστήρια με κάποιους χωρικούς, υπό κάποια έννοια μετέφεραν το αίσθημα του κόσμου.
Ως Συμβουλευτική Επιτροπή ελπίζουμε πως αυτές οι υψηλές ποινές αποζημίωσης που επιβλήθηκαν με δικαστικές αποφάσεις στις μειονοτικές εφημερίδες, θα βελτιωθούνε στην περαιτέρω νομική διαδικασία.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More