10.1.11

Κάνουμε και εμείς τώρα παραβιάσεις του εναερίου χώρου της Τουρκίας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ

Εφ. Ραντικάλ 8-1-2011

Η απάντηση στον Παπανδρέου για τον εναέριο χώρο ήρθε από τον στρατό
Το Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε πως στις 7 Ιανουαρίου ένα ελληνικό ελικόπτερο παραβίασε 5 φορές τον τουρκικό εναέριο χώρο
Το Γενικό Επιτελείο αποκάλυψε με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του πως την ώρα που ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου παραπονιόταν για την υπέρπτηση τουρκικών αεροπλάνων πάνω από ελληνικά νησιά, ένα ελληνικό ελικόπτερο έκανε την ίδια παραβίαση. Το Γενικό Επιτελείο στην ανακοίνωση του αναφέρει πως. Ελικόπτερο που σηκώθηκε από την νήσο Σακίζ (Χίος)πετώντας βορειοδυτικά από την χερσόνησο του Γενίχισάρ/ Αιδινίου μέσα σε 11 λεπτά παραβίασε 5 φορές τον εναέριο χώρο μας. Για το περιστατικό ενημερώθηκε το ΥΠΕΞ¨. Το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί την δεύτερη παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου από την Ελλάδα, μέσα στον νέο χρόνο.
Επίσης στις 4 Ιανουαρίου είχε ανακοινωθεί πως ¨Αεροπλάνο Μ-2000 που σηκώθηκε από την Τανάγρα, παρενόχλησε τουρκικό F-16 που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου και στις 15.19 από τον βορά της Χίου έως νότια της Μυτιλήνης, κλειδώνοντας τον στο ραντάρ για ένα διάστημα 14 λεπτών.¨ Αυτό το περιστατικό ήταν η πρώτη παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου το 2011.
Το Γενικό επιτελείο κατά το 2010 συνέχισε να κάνει πολλές παρόμοιες ανακοινώσεις για την παραβίαση του εναέριου χώρου. Τα στοιχεία για τις παραβιάσεις κοινοποιούνται στο ΥΠΕΞ.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More